Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2014 16:56:20

Pokud bude zákon o dětské skupině schválen, zlikviduje užitečné organizace

Pokud bude zákon o dětské skupině schválen, zlikviduje užitečné organizace

Sněmovna bude hlasovat o vetu pana prezidenta k zákonu o dětské skupině příští týden. Tento zákon, se bohužel, ukazuje jako naprosto nevyhovující.

Problém je v tom, že návrh velmi nešťastně definuje dětskou skupinu a měl by se vztahovat v podstatě na všechny organizace a spolky, které s dětmi pracují.

Ve své podstatě, tak jak je předložen, by měl zákon platit pro každého, kdo poskytuje jakoukoliv pravidelnou péči o děti – a to takřka v jakékoliv podobě. Tedy v rodině, která má více jak 2 děti, by mohly být považovány už za dětskou skupinu.

Stejná pravidla by tak platila jak pro ty, kdo poskytují každodenní péči, tak i pro ty, kteří se věnují dětem ve volném čase a například pořádají jednou za čas výlet do přírody.

Pokud byl tento zákon schválen v předloženém znění, úplně nesmyslně by se zregulovaly všechny organizace dětí a mládeže, které u nás dlouhodobě a bezproblémově organizují volný čas pro děti – ať už se jedná o skauty, ochránce přírody nebo dětské kluby.

Házet tyto organizace do jednoho pytle a požadovat po nich plnění různých předpisů a regulí, mi přijde nesmyslné. Myslím, že bychom měli být naopak pyšní na to, že tu máme tak pestrou nabídku rozličných aktivit pro naše děti. Rozhodně nemohu souhlasit s tím, abychom tyto organizace a kluby zahrnuly do špatně definovaných paragrafů zákona o dětských skupinách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama