Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2014 20:44:50

V Praze začal III. ročník veletrhu památek

V Praze začal III. ročník veletrhu památek

Na pražském výstavišti byl ve čtvrtek 23. října zahájen dvoudenní veletrh Památky 2014.

Na pražském výstavišti byl ve čtvrtek 23. října zahájen dvoudenní veletrh Památky 2014.

„Již III. ročník tohoto mezioborového veletrhu se zabývá nejen prezentací památek, ale i tématy regenerace, financování a využití památek, takže zde naleznete jak stánky některých krajů, tak stánky uměleckých řemesel nebo dodavatelů střech.“ komentoval veletrh radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se zahájení zúčastnil.

Veletrh zahájil nádhernou hrou na kytaru Štěpán Rak, oficiální zahájení provedla i náměstkyně ministra kultury Anna Matoušková a náměstek ministryně pro místní rozvoj Jiří Houdek. Nechyběli ani další zástupci krajů.

Veletrh provází i bohatý doprovodný program – semináře, workshopy, výstavy, soutěže. Ve čtvrtek proběhl blok Pivovar a co dál o obnovených a obnovovaných pivovarech, semináře o varhanech v litoměřické diecézi, o záchraně lázní Kyselka, prezentace „České středohoří – země hradů“, semináře „Wikipedie miluje památky! „ a“ Pomník maršála Radeckého na Malostranském náměstí“.

V další části Průmyslového paláce zase byla diskutována témata pálených tašek Tondach, Studentské památkové mise, rekonstrukce historických kamen, témata vlhkosti nebo záměrného porušování technologické kázně dodavatelů.

Nabitý program má i druhý den veletrhu v pátek 24. října, podrobné informace lze zjistit na adrese http://www.incheba.cz/veletrh/pamatky.html .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama