ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2014 14:35:33

Podnikatelská mise z Atlanty na jižní Moravě

Podnikatelská mise z Atlanty na jižní Moravě

Možnosti spolupráce v oblasti vědy, výzkumu, informačních technologií, strojírenství a turistického ruchu byly 20. října 2014 hlavními tématy jednání jihomoravského hejtmana Michala Haška s podnikatelskou misí z Atlanty z amerického státu Georgia.

„,Mezinárodní spolupráce Jihomoravského kraje směřuje do řady zemí. Jsem velmi rád, že pokračujeme v kontaktech s podnikateli z USA. Těší mne tento koncentrovaný zájem amerických podnikatelů o jižní Moravu, po nedávné návštěvě nového amerického velvyslance Schapira jde o první konkrétní návštěvu byznysmenů. Zaujala je zejména podpora vědy, výzkumu a inovací. Americká delegace má zájem o prohloubení spolupráce mezi univerzitami, zejména v oblasti strojírenství, leteckého průmyslu a zemědělství jako silného oboru v našem regionu. Získal jsem příslib americké strany, že dojde k výměně příkladů dobré praxe mezi vedením letiště v Atlantě a brněnským letištěm, tak abychom získali nové informace a kontakty pro rozvoj letiště v Brně-Tuřanech. Chceme do budoucna přímé letecké spojení Brna s některým velkým letištěm v Evropě, aby američtí studenti, byznysmeni a turisté mohli navštěvovat Brno přímo. Prezentoval jsem i turistické možnosti regionu, památky či rozvoj lázeňství, věřím, že americká strana i v této oblasti najde možnosti spolupráce. V příštím roce by se měla uskutečnit pracovní cesta delegace kraje a podnikatelů z jižní Moravy do Atlanty, aby se v rozvoji spolupráce mohlo pokračovat,“ uvedl hejtman Michal Hašek.
Pat Wilson, ředitel úřadu Ministerstva ekonomického rozvoje státu Georgia, zdůraznil, že jde již o druhou návštěvu podnikatelů z tohoto státu USA na jižní Moravě, první mise se uskutečnila v říjnu 2012. Poděkoval za přátelské přijetí očekává intenzivní spolupráci na poli inovací, vědy a výzkumu, ale i v obchodních záležitostech. Honorární generální konzul ČR v Atlantě George Novak vyjádřil přesvědčení, že spolupráce bude výhodné pro obě strany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama