Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2014 19:08:00

Co Babiš řekl dnes, nemusí platit zítra

Co Babiš řekl dnes, nemusí platit zítra

Strany vládní koalice nakonec přistoupily k vytvoření koalice i v Ostravě, a to poté, co z tohoto města, kde ve volbách zvítězilo ANO, přicházely ohledně nového vedení radnice protikladné zprávy.

Nejprve to vypadalo, že radnici povede koalice ANO, KSČM a hnutí Ostravak, pak se ale objevily i takové zprávy, že ANO bude v opozici a Ostravu povede koalice složená z ČSSD, KSČM a hnutí Ostravak. Nyní to vypadá, že vše je opět jinak a na vedení Ostravy se budou podílet hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

Je dobře, že k nějakému rozhodnutí došlo, ale rozhodně by bylo dobré si v této chvíli připomenout slova a Babiše, který po volbách médiím na otázku „Kde se nebudete chtít s ČSSD spojovat?“ odpověděl:  „Například v Brně a Ostravě. Tam mají místní organizace sociální demokracie špatnou pověst.“

Inu, zdá se, že, že za těch pár dní, které uplynuly od doby, kdy A. Babiš jednoznačně odmítl vytváření koalice s ČSSD v Ostravě, zřejmě se pověst ostravské ČSSD náhle stala křišťálově čistou. Nebo se stalo něco jiného, že A. Babiš už v tomto spojení problém nevidí? Velmi rád bych slyšel na tuto věc také jeho názor… Určitě se jej nikdy nedozvím a nikdo z novinářů nebude mít odvahu se na něj Babiše zeptat.

Každopádně nezbývá než konstatovat, že Ostravu povedou lidé, kteří mají pouze minimum zkušeností s řízením města, nebo ještě hůře ti, kteří žádné zkušenosti nemají.

Stejně smutný osud potká i Prahu, kde v městské radě mohl být alespoň jeden člověk, který má s řízením města dlouhodobější zkušenosti. Tím je K. Březina, který byl ale rozhodnutím soudu prakticky diskvalifikován z toho, aby se stal členem rady města zodpovědným za dopravu. A tak v Praze také dopravu bude řídit člověk, který se to bude teprve učit.  A je otázkou, zda vůbec bude mít čas, s ohledem na minimální většinu vládnoucí koalice v zastupitelstvu, se tuto odbornost naučit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama