Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2014 11:03:00

Zákon o dětské skupině je špatný

Zákon o dětské skupině je špatný

Dnes bude Sněmovna hlasovat o vetu prezidenta k zákonu o dětské skupině. Chtěla bych se ostře vymezit proti tomu, co tu chystá vládní koalice. Všichni víme, že tento zákon je špatný.

Naprosto nesmyslně bude omezovat nejen dětské školky ale všechny, kdo organizují volný čas pro děti - skauty, ochránce přírody nebo dětské kluby.

Že je zákon špatný, ví i všech 200 poslanců, kteří o něm mají hlasovat. Přesto ho s největší pravděpodobností vláda protlačí tím, že ho koalice schválí. Je pro mě naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, že přijmeme zákon, který je špatný a okamžitě se bude předložením nového zákona měnit. Místo, aby vláda dětské organizace podporovala, torpéduje je nesmyslnou regulací a právní nejistotou. Přerývat každou chvilku legislativu je naprosto nezodpovědné chování.

Tyto organizace naopak potřebují klid, protože dlouhodobě fungují opravdu dobře.

Chci také říci, že společně s Českou radou děti a mládeže jsme připraveni okamžitě předložit návrh zákona, který by měl zahladit všechny nesmysly. Nesmysly, které zákon o dětské skupině zavádí a umožnil tak fungování nejen lesním školkám ale i všem dalším organizacím, které se starají o naše děti.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama