Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2014 8:44:30

Kalousek: Čím hůře, tím lépe

Kalousek: Čím hůře, tím lépe

Kdyby pan předseda jel za Komunistickou stranou Ruska a dojednával tam ideologická témata, byla by Kalouskova hysterie oprávněná, ale předseda Filip obhajoval pro české občany práci. Co udělal Kalousek? Nic!

Sledoval jsem tiskovou konferenci předsedy KSČM JUDr. Vojtěcha Filipa k jeho návštěvě Ruska a nestačím se divit, jaké jsem dostal veřejné informace.

První, co mne zarazilo, bylo to, že Kalousek zařídil usnesením české Poslanecké sněmovny služební cestu pana Filipa do Moskvy za nelegitimní a při sdělení této zprávy se panu Filipovi smál do telefonu. Tímto jednáním musel pozorným posluchačům v jejich očích klesnout o 200 procent.Jestliže Kalousek používá metod třídního boje proti KSČM z ideologických důvodů, je třeba občanům sdělit, že používání těchto metod se KSČM vzdala a ještě se občanům této země několikrát omluvila. Pravděpodobně byl pan Kalousek pilným studentem dělnického revolučního hnutí, ale zde se přepočítal, předseda Filip měl cestu legitimně schválenou předsedou Poslanecké sněmovny a jeho úkolem bylo zajistit pokračování či zjistit v Rusku současný stav zakázek českých firem, jež byly uzavřeny dříve. Výsledkem bylo, že všechny zakázky budou pokračovat dále a nikdo o práci nepřijde.

A jsme u jádra problému. Kdyby pan předseda jel za Komunistickou stranou Ruska a dojednával tam ideologická témata, byla by Kalouskova hysterie oprávněná, ale předseda Filip obhajoval pro české občany práci. Co udělal Kalousek? Nic. Ten s knížetem upřednostňuje pouze vrchních 10 000 občanů této republiky, odlišujících se od ostatních objemností konta. Takže tito lidé si hrají na ochránce lidských práv ve světě a zapomněli na naše občany a jejich právo na práci!

Odlišný postup praktikují představitelé německých podnikatelských kruhů. V tom samém čase, kdy byl přítomen v Moskvě JUDr. Vojtěch Filip, se sešli na uzavřeném jednání s představiteli ruské vlády dokonce v moskevském Kremlu. Setkání iniciovala německá Východní hospodářská komora, která v Rusku reprezentuje zájmy německých firem a podnikatelů. V současnosti v Rusku působí více než pět tisíc německých firem. A jejich zástupci se setkali s nejvyššími představiteli Ruska, a to jen proto, aby jejich zakázky a spolupráce pokračovaly. Asi doma nechtějí větší nezaměstnanost. Němců je asi osmkrát více než nás, ale nikoho nepoučují. Němečtí podnikatelé jsou od počátku protiruských sankcí skeptičtí k této unijní politice. Protiruské sankce totiž povedou pouze k velkým ztrátám německého hospodářství a budou mít i dopady na zaměstnanost v Německu.

Je jen dobře, že v dnešních dobách žabomyších válek našich předních politických představitelů, viz spor Babiš versus Němeček, je tu i někdo, kdo se zajímá o občany naší země a nejen o své mocenské zájmy. KSČM může být hrdá na svého předsedu JUDr. Vojtěcha Filipa, opět ukázal, že je člověkem na svém místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama