Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2014 11:56:12

V Kutné Hoře vrcholily svatomartinské slavnosti

V Kutné Hoře vrcholily svatomartinské slavnosti

O víkendu skončil v Kutné Hoře svatomartinský týden.

O víkendu skončil v Kutné Hoře svatomartinský týden. Sobota patřila Svatomartinským hodům v Jezuitské koleji. Ty zahájil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera společně s náměstkyní pro investice a veřejné zakázky Zuzanou Moravčíkovou a radním pro kulturu a památkovou péči Zdeňkem Štefkem.

„V Kutné Hoře se nám daří propojit historické i současné kulturní dědictví, živou kulturu s tradiční i moderní gastronomií. Oživujeme kulturní památky, které se tak stávají atraktivnější pro další a další návštěvníky. Ani se nedivím, když se mimo posílení sounáležitosti s našimi národními tradicemi lidé zároveň dobře pobaví a dobře najedí…“ sdělil radní Štefek.

V zaplněných prostorách Galerie Středočeského kraje stovky návštěvníků ochutnával husí speciality a degustovaly desítky mladých vín včetně těch kutnohorských. Své stánky zde měly místní restaurace a hotely a také žáci středních škol zřizovaných Středočeským krajem.

Mimo gastronomických hodů mohli lidé navštívit též odborné semináře na témata „Svatomartinské tradice“, „Mladé víno a zdraví“, „Vinohradnictví a vinařství“.

Hody hudebně doprovodily i skupiny Bon Swing, cimbálová muzika Kyjovsko, harmonikář Michal Karban nebo Oldřich Kříž.

V neděli svatomartinský týden skončil polštářovou bitvou a pokusem o zápis do české knihy rekordů za největší „sraz koníků“.

Generálním partnerem akce byl Středočeský kraj, pořadatelem občanské sdružení Kutnohorsko.cz ve spolupráci s Galerií Středočeského kraje, Vinnými sklepy Kutná Hora za podpory Města Kutná Hora a Vinařského fondu České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama