Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2014 10:04:00

CVVM v říši fantazie

CVVM v říši fantazie

Intenzivní kampaň proti Zemanovi je vlastně soubojem o orientaci české zahraniční politiky a o to, zda určování základní zahraniční politické linie bude ještě v rukou odpovědných představitelů (vlády a prezidenta), nebo ji bude zajišťovat někdo jiný.

Ze všech mainstreamových médií včetně veřejnoprávní televize jsou vůči prezidentovi republiky a jeho názorům vedeny těžké útoky. Nesdílím tyto výhrady ve většině aspektů.

Součástí této kampaně jsou také průzkumy veřejného mínění. Poslední průzkum CVVM, který probíhal od 3. do 10. listopadu a zpracovatelé tvrdí, že z říjnových 58 % se důvěra českému prezidentovi propadla na 37 %, je spíše komický a kterýkoli zkušenější analytik jej jen těžko může brát vážně. Je skutečně zcela nepravděpodobné, aby se první týden od odvysílání Hovorů u Lán důvěra v prezidenta takto razantně propadla.

Nemám osobní sympatie k prezidentu Zemanovi a výhrady mám hlavně k jeho sprosťáctví (stejně jako ke sprosťáctví Schwarzenberga, Babiše či kohokoli dalšího), ale mám rád fair play a neztratil jsem ještě zdravý rozum.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama