Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2014 18:52:40

H. Svobodová: Vláda v Mostě bude. Nebuďme překvapeni, buďme připraveni….

H. Svobodová: Vláda v Mostě bude. Nebuďme překvapeni, buďme připraveni….

... na všechno Soud neuznal podnět o zneplatnění voleb v Mostě podaný Sdružením Mostečané Mostu za údajně kontroverzní volební kampaň Severočechů.cz.

 Skoro bychom mohli říci „hurá“! Proč neočekávat zásadní změny ve formě ani obsahu vládnutí? V zásadě je totiž pravděpodobné:
  • Rozhodovat bude řada z těch, co už Mostu tak nebo onak vládli. Vidět tzv. vinu pouze v osobě H. Jeníčkové nebo F. Ryby je nejen krátkozraké, ale i účelové krytí těch, co mají jejich praktiky už dávno pod kůží, jinak by se v předchozí vládní skladbě sotva udrželi.
  • Složení koalice Severočeši Most – ANO – KSČM je velmi „veselým“ slepencem osobních vazeb a zájmů.
  • Nesdělím zřejmě nic nového, že jakýmsi „vládcem“ celého tohoto konglomerátu bude zřejmě staronový, léty a zejména praktikami ozkoušený pan Novák z KSČM. Je údajně v dobrých až lepších vztazích s pány Zelenkou i Brinzanikem, což je zásadním předpokladem. Tzv. mladistvou výkladní skříní mohou být paní poslankyně Jírovcová a pan Belej, t. č. předseda KSČM. Ale nemyslím, že bude třeba právě v nich pátrat po obsahu…
  • Pohyb Severočechů je skoro, viz bod výše. Praxe obou zmíněných subjektů je přeci také prověřená společným vládnutím se Sdružením Mostečané Mostu v letech 2006 – 2010. Pravda, tehdy byl nejpopulárnějším komunistou v Mostě J. Kurcin, který v letošních volbách pro jistotu kandidoval za Sdružení Mostečané Mostu. Jo, jo, „šedá je teorie a zelený strom života“, řeklo by se. A zatímco tento pán krmí své spolustraníky, a zřejmě i sebe, že on přeci kandidoval za „jen“ sdružení (zní to skoro jako za zájmový kroužek humoru a volné zábavy) a „vylučování“ z matky strany nepřipadá v úvahu, na jihu Moravy, ve Znojmě, OV tamější KSČM bývalou senátorku Bayerovou nedávno její členství z naprosto stejného důvodu ukončilo (formálně i obsahově jde právě o zánik, ukončení a zrušení členství dle stanov této strany). Je tedy skutečně „veselým drátem“ vysílání, jak se v této straně zachází s vlastními stanovami, prý jinak závaznými pro její členy. Jenže v pražské centrále to asi vyhodnotili tak, že přeci nebudou kazit již tak pošramocené mostecké renomé a dají „zelenou“ jejich místu v této vládě, aby se upadající programový duch této části levice v tomto městě pozvedl aspoň tímto spojenectvím.
  • Snad zajímavým by mohl být podíl na vládě ANO. Ale… Nechce se věřit, že podnikatel Zelenka a podnikatel Babiš by nenašli společnou řeč právě v Mostě. Zřejmě už je totiž naprosto běžnou praxí v českých politických podmínkách, že tzv. manažeři mající přímé vazby na podnikatelské prostředí jsou zároveň např. ministry nebo politiku zprostředkovaně ovlivňují. Jen naivní si může myslet, že nejde o střet zájmů a veřejný sektor zůstane netknut jejich pozornosti či bude nezávisle působit, stojí-li mu tito lidé na čele. Ale možná jsme skutečně na tom už tak, že i od těchto lidí si necháme dál vykládat o boji proti korupci a o tom, že právě oni mají tu vizi změn, které zásadně změní dosavadní škodlivou a tolik kritizovanou praxi vládnutí. V Mostě tuhle obehranou neurózu posloucháme již léta. Není divu, že těch stále stejných…

Takže podtrženo, sečteno: nekritizujme ty, co nám vládnou, pokud jsme jim to umožnili. Brecht kdysi trefně poznamenal: Moc má ten, kdo platí. V Mostě a jeho okolí, ač jinak sociálně a ekonomicky tvrdě zkoušeného, tento aspekt narostl naprosto neúměrně. Škoda, že jsme se zatím nenaučili tento hluboký rozpor vnímat jako jednu z hlavních příčin zdejšího nedobrého stavu.


Více zde: http://www.hnutiommo.cz/news/vlada-v-moste-bude-nebudme-prekvapeni-budme-pripraveni-na-vsechno/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama