Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2014 16:57:00

Američané BIS nevadí?

Američané BIS nevadí?

BIS, stejně jako každý rok, i letos vydala svou zprávu. Bylo by velmi překvapivé od této služby číst něco jiného než to, co stojí v této zprávě.

 S velkou pompou nám BIS oznámila, že roste zájem tajných služeb Ruské federace a Čínské lidové republiky. V této době pro novináře velmi vděčné téma, kterého se chytili s urputností sobě vlastní. Stejně jako udělala média aféru z návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Číně, kde prezident nijak nezpochybnil zahraničněpolitickou orientaci naší republiky (celistvost ČLR uznávala ČR vždy). Místo aby zejména veřejnoprávní média nechala občany, ať si o slovech prezidenta Zemana v Číně udělají obrázek sami, vytrhla několik jeho vět a nadiktovala občanům, co si mají myslet. To pak v součinnosti s Hovory z Lán (kterých si před tím, než Miloš Zeman použil vulgární výrazy, novináři moc nevšímali) vedlo k protestům 17. listopadu. A tažení proti Miloši Zemanovi pokračuje dodnes, kdy politici kritizují i to, že prezident pozval představitele vítězných mocností, tedy i Ruska, do Prahy.

Ale zpět ke zprávě BIS. Několik alternativních zpravodajských serverů přineslo informaci o tom, že na protestech proti Zemanovi se podílelo americké velvyslanectví. Ačkoliv na demonstracích byli přítomni lidé, jež v minulosti spolupracovali s USA, mainstream o tom pomlčel. Stejně jako jsem nepochopil, proč čeští demonstranti proti českému prezidentovi - který sice anglicky umí - drželi v rukou transparenty v angličtině. Americká ambasáda se od jakéhokoliv angažování demonstrací proti prezidentovi distancovala (jak jinak), avšak minimálně stín podezření zde stále zůstává. A myslíte, kdyby takové podezření padalo na Čínu nebo Rusko, že by o něm média mlčela?

Souhlasím s prezidentem Zemanem, když říká, že BIS by měla lidi, kteří jsou hrozbou, primárně eliminovat, ne o nich psát zprávy. Na to si skutečně tajnou službu neplatíme. Stejně tak si neplatím veřejnoprávní televizi od toho, aby se v ní Václav Moravec ptal, jestli na základě této zprávy BIS nemají být vyhoštěni někteří obyvatelé. Asi zvolím jinou stanici (paradoxně ze západních zemí), která mi nebude diktovat to, o jakých tématech se po nedělním obědě má mluvit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama