Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2014 21:59:00

Státní podnik nemusí znamenat nejvýhodnější řešení

Státní podnik nemusí znamenat nejvýhodnější řešení

V pátek se v médiích objevily informace o tom, že ministerstvo financí chce zakázku na vytvoření systému elektronické evidence tržeb přidělit bez veřejné soutěže.

 Jde při tom o zakázku, jejíž počáteční náklady jsou čtvrt miliardy korun, ale každoročně si tato zakázka vyžádá ještě desítky milionů na správu systému. Na hlavu ministra Babiše díky této informaci dopadla tvrdá kritika a ministerstvo financí ještě v pátek přišlo s tím, že půjde sice o zakázku bez soutěže, ale zato ji dostane státní podnik.

Zakázku chce prý ministerstvo financí zadat podniku Státní pokladna Centrum sdílených služeb, který vznikne v lednu oddělením od Státní tiskárny cenin. Ale to, že tuto největší zakázku na největší technologický projekt současné vlády dostane státní firma, stále neřeší otázku, zda půjde o hospodářsky a technicky nejvýhodnější řešení. To by bylo dobré ověřit veřejnou soutěží.

Andrej Babiš do omrzení opakuje, že se kradlo, že je třeba zprůhlednit hospodaření státu a zlepšit kontrolu veřejných peněz. Myslím si, že ministr financí Babiš by měl právě na zakázce na systém evidence tržeb ukázat, jak vážně svá slova myslí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama