ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2014 10:24:50

Kraj získal z Evropské unie další peníze na opravy středočeských škol

Kraj získal z Evropské unie další peníze na opravy středočeských škol

Středočeskému kraji se podařilo získat další finanční prostředky z Evropské unie na řadu projektů z oblasti školství.

Na zateplení či rekonstrukci školních budov nyní půjde celkem 17,5 milionu korun. Návrhy na předfinancování a kofinancování projektů schválili krajští radní na svém zasedání 24. listopadu 2014.

Přes 9,7 milionů korun půjde na projekt „Zateplení objektu Střední průmyslové školy strojírenské a Jazykové školy v Kolíně“. Díky této pomoci se sníží energetická náročnost budovy i dopady na životní prostředí. „Po opravě bude budova splňovat současné unijní standarty,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Milan Němec.

Proměnou projde i Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola v Benešově, která získá 6 milionů korun na výstavbu odborných učeben a skleníku. Studentům umožní lépe si osvojit odborné dovednosti. „Dojde k zásadní modernizaci obou budov, které jsou nyní ve špatném technickém stavu,“ řekl náměstek Milan Němec.

Téměř 1,5 milionů korun dostane Střední průmyslová škola ve Vlašimi, která peníze použije na stavební úpravy vnitřních prostorů. V plánu je zrekonstruovat nevyužívanou část budovy, kde bude vybudována multifunkční přednášková aula. „Škola od sloučení se Středním odborným učilištěm a Odborným učilištěm strojírenským v letošním roce řeší nárůst žáků,“ vysvětlil náměstek Němec. Aula bude vybavena audiovizuální technikou. Bude sloužit nejen pro výuku, ale i pro videokonference, přednášky či prezentace ročníkových prací.

Poslední projekt je „Zateplení budovy dílen Odborného učiliště, Praktické školy, Základní a Mateřské školy v Příbrami“. Na opravu poškozené fasády budovy půjde 300 tisíc korun. Kromě pláště budovy se také vymění střešní okna.

Na projekty středních škol, jejichž zřizovatelem je Středočeský kraj, bylo z ROP Střední Čechy v letošním roce proplaceno celkem 29,4 mil. Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama