Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2014 15:51:00

Za předražené zdravotnického vybavení vrátí ČR Bruselu 163,4 milionu

Za předražené zdravotnického vybavení vrátí ČR Bruselu 163,4 milionu

Česká republika bude podle zprávy ministerstva financí vracet Bruselu 163,4 milionu korun za předražené nákupy zdravotnického vybavení.

 Peníze nebudou vracet jednotlivé nemocnice, ale vrátí je ministerstvo zdravotnictví, které dle auditů selhalo při nastavování pravidel i při kontrole jejich dodržování. Tyto chyby ministerstva zdravotnictví jsou z doby, kdy byl ministrem T. Julínek (ODS).

Nejvíce při nákupech zřejmě chybovala nemocnice v Hradci Králové, která podle auditorů za přemrštěné ceny pořídila přístroje pro onkologické a traumatologické centrum a vyhodila tak oknem 55,5 milionu korun. Leoš Heger, bývalý ředitel královehradecké nemocnice (a bývalý ministr zdravotnictví) však za nákupy přístrojů stojí a tvrdí, že jejich dodavatel byl vybrán v naprosto regulérní soutěži. To je úsměvné tvrzení.

Je třeba, aby za předražené nákupy a vracení peněz čerpaných z evropských fondů byla vyvozena osobní odpovědnost. Česká republika získala na období let 2007–2013 v přepočtu na jednoho obyvatele z EU nejvíce peněz. Zároveň je v čerpání z evropských fondů na toto období nejhorší ze všech států EU. Není možné, aby ti, kteří jsou za tuto tristní situaci odpovědní, nebyli veřejně označeni a aby z toho pro ně neplynuly žádné právní důsledky. Mezi prvními by měli být jmenováni pánové Julínek a Heger, bývalí ministři zdravotnictví dvou pravicových vlád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama