ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2014 6:25:00

Liberečtí podnikatelé se dozvědí, kudy proniknout na britský trh

Liberečtí podnikatelé se dozvědí, kudy proniknout na britský trh

Sérii přednášek pro místní podnikatele a živnostníky připravuje na konec ledna příštího roku v Liberci Britská obchodní komora ČR.

Záštitu nad Britským dnem, na němž by se měli podnikatelé dozvědět také rady, jak proniknout na trh Spojeného království, slíbil v pondělí 8. prosince zástupkyni komory Silvii Bušniakové primátor Tibor Batthyány.

Britský den bude vedle seminářů zahrnovat také třeba společenský ples. Měl by se podle předběžného plánu uskutečnit v Liberci 28. ledna 2015, což bude historicky vůbec poprvé. Jeho cílem je pomoci místním firmám v rozvoji jejich podnikání, proto bude na programu i prezentace odborníků z obchodního prostředí Velké Británie. Účastníci seminářů se zde dozvědí informace, které jim mohou pomoci prosadit se mezi konkurencí firem nejen v České republice, ale třeba i ve Velké Británii. Dostanou také tipy, jak se svou společností expandovat na trh Spojeného království.

„Obchodní komora hledá nyní v Liberci prostory, kde by mohla část Britského dne uskutečnit. Ukázal jsem jim náš Radniční sklípek, byli nadšení,“ uvedl primátor města Tibor Batthyány. „Záštitu nad akcí jsem jim slíbil, protože jsem přesvědčený, že je důležitá každá podpora rozvoje místního byznysu,“ dodal. Kromě záštity primátora nebude stát Britský den město Liberec ani korunu. Plánovaný podrobný program přiblížila Silvie Bušniaková z vedení města vedle primátora také ekonomickému náměstkovi Janu Korytáři.

Na seminářích se účastníci seznámí i s konkrétními příběhy úspěšných společností na britském trhu a dozvědí se o právních a kulturních specifikách obchodního jednání s britskými firmami. Britský den už má za sebou několik měst České republiky. Letos proběhl například v Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové nebo v Ostravě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama