Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2014 22:05:15

Novela zákona přijata

Novela zákona přijata

Jsem velice ráda, že Poslanecká sněmovna minulý týden, za široké podpory poslanců napříč politickým spektrem, definitivně přijala novelu, kterou jsem již téměř před rokem, ještě jako poslankyně českého parlamentu, předložila.

Jsem velice ráda, že Poslanecká sněmovna minulý týden, za široké podpory poslanců napříč politickým spektrem, definitivně přijala novelu, kterou jsem již téměř před rokem, ještě jako poslankyně českého parlamentu, předložila s kolegy Karlem Šidlem a Václavem Snopkem.

Jejím přijetím bude snad navždy České kanceláři pojistitelů zabráněno, aby nadvakrát trestala majitele aut, kteří »zapomněli« hradit povinné ručení.


Bylo běžnou praxí, že těmto majitelům byla za jejich jednání uložena nemalá pokuta a zároveň po nich Česká kancelář pojistitelů požadovala příspěvek za celou dobu, kdy nehradili povinné ručení. Šlo tedy o dvojí trest za jeden čin a pro Českou kancelář pojistitelů lukrativní byznys s půlmiliardovým ziskem ročně. Tato praxe byla zavedena poslaneckým pozměňovacím návrhem z dílny ODS a i přesto, že se Česká kancelář pojistitelů celý rok bránila, seč mohla, vypadá to, že pokud do věci neplánovaně nevstoupí Senát nebo prezident, podaří se naší novelou tento příspěvek úplně zrušit.

Obranný argument pojišťoven, že na základě naší novely dojde ke zvýšení pojistného, je už jen jejich poslední zoufalý výkřik do prázdna a hraničí s vydíráním občanů, neboť ke zvýšení pojistného za povinné ručení od 1. ledna 2015 nevyhnutelně dojde i bez naší novely, a to kvůli změnám v odpovědnosti za škodu, jež přinesl od 1. ledna 2014 nový občanský zákoník.

Ing. Kateřina KONEČNÁ, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama