Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2014 17:58:30

Sněmovna podlehla diktátu úředníků Evropské komise

Sněmovna podlehla diktátu úředníků Evropské komise

Vládní koalice dnes odsouhlasila návrh zákona o posuzování vlivů na životní prostředí, který poškozuje Českou republiku.

Ukázalo se, že vláda je zcela ve vleku úředníků Evropské komise, kteří po České republice požadují ustanovení, která nemají oporu v žádné evropské legislativě. V přijaté verzi návrhu zákona jsou protizákonná retroaktivní ustanovení a popření svobodného práva soudu rozhodovat o odkladném účinku žaloby. V důsledku tohoto budou dále zpomaleny až zastaveny důležité infrastrukturní stavby, jako obchvaty měst, na které občané čekají.

Ministr životního prostředí ukázal svou neschopnost vyjednávat s Evropskou komisí a hájit zájem České republiky na ekonomickém rozvoji.


Vyzýváme Senát, aby projevil svobodnou suverénní vůli a nenechal se vydírat ministrem životního prostředí, který je ve vleku neoprávněných požadavků některých úředníků Evropské komise.


Ing. Kateřina Konečná, stínová ministryně životního prostředí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama