JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2014 20:17:26

Květná a doprava byly hlavními tématy setkání s předsedou PS PČR

Květná a doprava byly hlavními tématy setkání s předsedou PS PČR

Na počátku své jednodenní návštěvy Pardubického kraje se předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček setkal v Pardubicích s radními kraje a hejtmanem Martinem Netolickým.

Mezi projednávaná témata patřilo především znovuobnovení muničního skladu v Květné, situace výstavby silnic v kraji, možnost zákonodárné iniciativy krajů či debata o rozpočtovém určení daní a energetická obslužnost kraje.

„Cílem setkání pana předsedy s Radou Pardubického kraje bylo prezentovat aktuální problémy v agendách jednotlivých radních,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Jan Hamáček chtěl především znát náš názor na situaci v Květné a v okolních obcích. Z toho důvodu jsme ho informovali o aktivitách, které jsme v této souvislosti učinili,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Setkáním s krajskými radními byl celý jednodenní program návštěvy zahájen. „Chci poděkovat panu hejtmanovi za možnost setkání s radními, jelikož mne zajímají problémy v jednotlivých regionech. Květná je aktuálním tématem, a proto jsem rád, že se v druhé části mé návštěvy v Pardubickém kraji pojedeme do areálu muničního skladu podívat,“ řekl po jednání předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

Druhým diskutovaným tématem byla změna rozpočtového určení daní v souvislosti se sníženou alokací finančních prostředků na opravy silnic II. a III. třídy a aktuální situace na silnicích v Pardubickém kraji. „Silnice R35 je strategickou komunikací pro odlehčení situace na dálnici D11. Proto bych byl rád, aby se její výstavba stala prioritou pro vládu. Je také důležité, aby byla budována s rozmyslem, abychom nepřiváděli automobilovou dopravu do měst, která zatím nemají dokončené obchvaty,“ sdělil Jan Hamáček.

Posledním tématem byla distribuční sít v kraji. V případě Pardubického kraje se jedná především o oblast Poličky a výstavbu vedení vysokého napětí z Hlinska do Poličky a poté dále na Svitavy. „Jednáme se společností ČEZ o posílení dodávek elektrické energie do oblastí, které mají potenciál na svůj rozvoj, avšak kvůli tomuto nedostatku není možné rozšiřovat výrobu v továrnách, ale ani podporovat výstavbu rodinných domů,“ vysvětil problém hejtman Martin Netolický.

Po setkání s Radou Pardubického kraje se předseda Poslanecké sněmovny společně s hejtmanem přesunuli do České Třebové, kde se na zdejším gymnáziu uskuteční debata se studenty. Po pracovním obědě se starosty okolních obcí zakončí Jan Hamáček svoji návštěvu Pardubického kraje v Květné, kde si prohlédne areál obnovovaného muničního skladu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama