ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2014 19:57:00

Situaci na MPSV by měl neprodleně začít řešit předseda vlády

Situaci na MPSV by měl neprodleně začít řešit předseda vlády

Předseda vlády Bohuslav Sobotka by se měl neprodleně začít zabývat situací na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

 Nátlak náměstka ministryně Jana Marka na to, aby "dobrovolně" odstoupil první náměstek Generálního ředitelství Úřadu práce, je přinejmenším neetický, doprovází ho podezření z korupce a co je zvlášť pikantní - zavání i diskriminací na základě věku, kterou by přitom samo Ministerstvo práce a sociálních věcí mělo potírat.

Ministerstvo práce a sociálních věcí se od nástupu nové ministryně točí ve víru personálních čistek, které jsou nejintenzivnější právě na Generálním ředitelství Úřadu práce. Už nedávné odvolání generální ředitelky Marie Bílkové je jasnou známkou, že na MPSV není něco v pořádku. Po jejím odvolání došlo ke zrušení IT oddělení na Generálním ředitelství Úřadu práce. Proč asi? Není to náhodou protože se chystá velká zakázka na ICT systémy pro výpočet sociálních dávek?

Další odvolávání lidí, kteří se nemohou dívat na praktiky, které jsou podobné s praktikami pod vedením ministra Drábka, se děje v přímém přenosu. Na MPSV je mnoho problémů, které snad ani paní ministryně nevidí, nebo v horším případě nechce vidět. V obou případech je nezbytné, aby se do řešení situace vložil předseda vlády, protože je evidentní, že ministryně Marksová řídit svůj úřad sama nezvládá.

Lenka Kohoutová, expertka ODS pro oblast sociální

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama