Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2014 8:35:00

Evropský parlament schválil evropský rozpočet

Evropský parlament schválil evropský rozpočet

Evropský parlament schválil rozpočet EU pro rok 2015. Podle europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), který se na vyjednávání rozpočtu spolupodílel, je současný rozpočet velmi dobrý a pomůže k nastavení růstu a a rozvoji inovací v Evropě.

„Dlouho to vypadalo, že rozpočet skončí fiaskem. Některé státy odmítaly uznat své závazky a doplatit peníze za rok 2014. To by vedlo k prohlubování schodku rozpočtu,“ uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský. „Za důležité považuji, že současný rozpočet stabilizuje stav nezaplacených účtů. I sama Evropská unie musí včas platit všechny faktury,“ vypíchl jeden z úspěchů Evropského parlamentu Zdechovský.

Peněz na řešení kriminality a nelegální imigrace je málo

„V současné době Evropská unie čelí velkému přílivu migrantů z konfliktních oblastí a můžeme očekávat i další narůst. Proto jsme se snažili, aby zodpovědné evropské agentury jako FRONTEX, EUROPOL i EASO byly vybaveny dostatečnými finančními prostředky a personálními kapacitami, aby byly schopny těmto problémům čelit,“ vysvětlil svůj postoj europoslanec Zdechovský. „Jakékoliv snižování by mohlo mít zásadní dopady na schopnost těchto agentur plnit svoje úkoly a tím i na vnitřní bezpečnost EU,“ dodal europoslanec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama