Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2014 10:43:25

Zahájeny České doteky hudby

Zahájeny České doteky hudby

V úterý 16. prosince byl ve Španělském sále Pražského hradu zahájen Mezinárodní hudební festival České doteky hudby.

V úterý 16. prosince byl ve Španělském sále Pražského hradu zahájen Mezinárodní hudební festival České doteky hudby.

„Festival je sedmým největším profesionálním hudebním festivalem vážné hudby v zemi v tomto období a svou vysokou úroveň potvrdil i při zahájení.“ řekl radní pro kulturu a památkovou péči, který se zahájení zúčastnil.

Ve spolupráci se Správou Pražského hradu na koncertu zazněl Smetanův Vyšehrad a Blaník, od Josefa Suka Fantazie pro housle a orchestr g moll, op. 24. A od Bohuslava Martinů Symfonické fantazie (Symfonie č. 6) pro symfonický orchestr, H. 343.

Hvězdou večera byl houslista Andrej Baranov, vítěz houslové soutěže královny Ažběty II. z roku 2012.

V nádherných prostorách Španělského sálu se díla ujala Filharmonie Bohuslava Martinů s dirigentem Leošem Svárovským.  Akci moderoval herec Marek Vašut.

Koncerty festivalu České doteky hudby probíhají až do poloviny ledna.

Festival  je členem Asociace hudebních festivalů ČR.  Cílem festivalu je nabídnout klasickou hudbu v oblasti orchestrální, komorní a recitálové tvorby. Festival obsahuje orchestrální, starou, i komorní hudbu, crossover řadu i exklusivní sérii ve spolupořadatelství právě Správy Pražského hradu. Doplňují ho i víceoborové projekty filmu, literatury, výtvarného umění a architektury.   Velký důraz klade na prezentaci mladé generace interpretů a skladatelů do 35 let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama