Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2014 19:08:02

Pane Duko, přestaňte už lhát veřejnosti

Pane Duko, přestaňte už lhát veřejnosti

Dnes jsem si přečetl článek na serveru Parlamentnílisty.cz o panu Dukovi s názvem: „ Kardinál Duka se v rozhovoru rozčiloval: My že jsme nenažraní? Vždyť stát nám dává korunu padesát z tisícovky“. Nejde jinak, než reagovat.

Bylo by vhodné, aby kardinál Dominik Duka přestal lhát veřejnosti o tom, že katolická církev nechce slibovat jako politické strany nebo hnutí. Pan Duka se už dávno stal politikem a katolická církev je taktéž už dávno aktivně politická. Vždyť katolická církev byla od svého vzniku politická. Katolická církev vždy takzvaně hýbala dějinami. Toto nelze popřít. A pan Duka? Tento člověk je každý den čím dál tím více politikem. Vždy, když pan Duka někde dělá rozhovor ať do novin, v rozhlase či v televizi, vždy do svého rozhovoru přimíchá politiku. A pokud si dobře pamatuji, tak když se jednalo o církevních restitucích, tak pan Duka sliboval občanům této země, jak bude katolická církev pomáhat lidem...

Položme si otázku, zda-li opravdu katolická církev pomáhá těm, kteří potřebují pomoc. Každý, ať si sám odpoví. Církev chce být ještě více politicky mocná. To česká společnost nesmí dopustit. Až bude církev stejně mocná tak, jako například v Polsku, tak už jí nezastavíme!

Katolická církev, která nebyla rozhodným protivníkem nacistů v Německu a fašistů v Itálii (jak v Itálii, tak v Německu dokonce katolická církev pomáhala uchopit ultrapravicovým silám politickou moc), má spoluvinu na vraždění Židů nacisty. Vždyť katolická církev má na svých rukou krev, kterou snad nikdy nesmyje. A nejen krev. Vždyť katolická církev má na svědomí i nejvíce pedofilních případů po celém světě. A i přes tolik prokázaných případů pedofilie, kterých se katolická církev od svého vzniku až do současnosti dopustila, je pokládána stále za vzor morálky.
Co k tomu dodat?

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama