Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2014 10:38:00

Konference k lidským právům na MZV

Konference k lidským právům na MZV

Uvítal jsem konzistentní postoj českého ministra zahraničí Zaorálka k problematice lidských práv. Je dobře, že se v této záležitosti nenechá kormidlovat nejrůznějšími zahraničními činiteli, kteří jsou bez jakékoli odpovědnosti vůči českým občanům.

 Pokud jde o problematiku lidských práv, nevšiml jsem si, že by současná vláda a prezident Zeman například ve vztahu k Číně šli dále či jiným směrem, než to činila v letech 2005–2006 vláda pod mým vedením. A nikdo tehdy nehovořil o tom, že je to v rozporu s údajnou linií zahraniční politiky V. Havla.

Připomínám, že v roce 2005 jsem vykonal státní návštěvu Číny a setkal se zde s nejvyššími představiteli čínského státu. S čínským prezidentem, předsedou KS Číny, s předsedou vlády a s předsedou parlamentu. Necelého půl roku později navštívil Prahu čínský premiér s početnou delegací ministrů a zástupců podnikatelské sféry.

Jako předseda české vlády letech v 2005–2006 jsem byl stále v kontaktu s bývalým prezidentem Havlem a musím říci, že k mým postojům směřujícím k všestrannému rozvoji spolupráce s ČLR nevyjádřil Havel žádnou výtku ani veřejně, ani při našich osobních setkáních.

Pan Gershman, známý iniciátor boje za demokracii nedemokratickými prostředky, tedy lže, pokud říká, že ČR reviduje jakousi Havlovu linii zahraniční politiky. Je to pokus o vytváření mýtů, které jsou zcela v rozporu s historickou pravdou. To, že česká média dávají takovýmto názorům značný prostor na úkor názorů opačných, znamená, že umožňují zcela jednostranně komentovat zahraničněpolitické záležitosti konzervativními a pravicovými mluvčími. To je smutnou součástí dnešního nepluralitního diskursu v ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama