PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2014 18:31:00

U dětí máme dluh

U dětí máme dluh

Návrh na „komerční klid“ uzavřením supermarketů o vánočních svátcích bylo jen zrnéčko v mozaice, kterou je třeba seskládat, aby v naší zemi byly děti šťastné.

Vánoční čas je i pro dospělé spojen především s radostí dětí. A tak bychom měli všem dětem přát nejen hodně dárků pod stromeček, ale aby vždycky a všechny, i ty, jejichž maminky v marketech pracují, měly to nejcennější, co potřebují k tomu, aby nalezly své dobré místo ve světě - lásku a péči svých rodičů, jejich porozumění a přítomnost.

Obecně našim dětem dost jako společnost ještě dlužíme.  Od uspokojení základních potřeb jako je zajištění školních obědů dostupných pro všechny děti až po podporu rozvoje jejich talentu.  Sociální nůžky se rozevřely a zvláště mezi dětmi je to situace, která vyvolává spoustu dalších negativních jevů, které je třeba řešit. Chybí instituce, která by důsledně chránila práva dětí. Potřeba by byla více psychologů a speciálních pedagogů ve školách, kteří by odborně dokázali pomoci dětem, pedagogům i jejich rodičům v jejich problémech.  Je nutné dát větší podporu volnočasovým aktivitám tak, aby svůj talent ve sportu, kultuře, technice či vědě mohly uplatnit i děti ze sociálně slabších rodin. 

I o tom byla řeč na setkání zástupců vedení sociální demokracie s představiteli spolků a zájmových organizací. Najít dobrá řešení bude úkolem vlády v příštím roce. Nyní jen přejme dětem i dospělým krásné a klidné Vánoce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama