Ing. Bc. Ivan Noveský

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2014 10:24:19

Opovrhování soudy a zveřejňování blbostí ve veřejném zájmu= Američané v ČR

Opovrhování soudy a zveřejňování blbostí ve veřejném zájmu= Američané v ČR

Vymahatelnost práva je v ČR problém a ani Američané již nepovažují v ČR za nutné respektovat rozsudky českých soudů.

Opovrhování soudy ČR a zveřejňování blbostí ve „veřejném zájmu“, aneb Američané v Čechách

Pojem „vygooglovat“ si něco nebo někoho v Čechách již zdomácněl, přestože není spisovný. Tým amerického  Google již v ČR také zřejmě zdomácněl, protože již také začal porušovat české zákony a pohrdat českými soudy.

Mnoho lidí v ČR si plete demokracii s nezákonností, stejně, jako si někteří „novináři“ pletou investigativní novinařinu s beztrestným zveřejňováním pomluv na objednávku. I když v mnoha případech se ani nemusí jednat o úmyslnou pomluvu, ale například o pouhou neschopnost penězchtivých „novinářů“ nebo jejich šéfů ověřit si obdržený materiál před jeho zveřejněním.

Český soud vyšší instance pravomocně konstatuje, že „šetřením Policie ČR bylo zjištěno, že pomluva pana Zdeňka Nováka týkající se Ivana Noveského je skutečně pomluvou“ a tým Google přesto (nebo právě proto?) trvá na tom, že zveřejnění této pomluvy je ve veřejném zájmu. Jedná se o neschopnost přečíst a pochopit pravomocný rozsudek českého soudu nebo ….?

Ivan Noveský byl ve státní správě podřízeným a tedy spolupracovníkem několika významných politiků s příjmením začínajícím na „S“ nebo „Š“ , tj. s panem  Bohuslavem Sobotkou, Jaromírem Schlingem a Zdeňkem Škromachem, což si lze veřejně dohledat v životopise www.novesky.cz . Přesto si redaktorka nebo šéfredaktorka, když hledá, ke komu by tak mohla Ivana Noveského přiřadit, aby její nesmysly více zaujaly již titulkem, si splete na titulní stránce celostátního deníku MF Dnes tyto lidi s panem Miroslavem Šloufem, který více „táhne“. To, že s ním Ivan Noveský prokazatelně nikdy nespolupracoval, je pro redaktorku nepodstatný detail, obyčejná novinářská neprofesionalita. V Čechách se ostatně říká, že „blbost není trestná“. Co však říci na to, že tým Google zveřejňování této blbosti považuje za veřejný zájem?    

Tým společnosti Google pak, na žádost o vymazání blbostí nebo nepravd, odpovídá, že zahrnutí příslušných adres URL s pomluvami (v rozporu s příslušnými § českého trestního zákona) ve výsledcích vyhledávání Google je ve veřejném zájmu a je tedy plně oprávněné. Pak je však nutné se začít ptát, co vůbec považuje tým Google za veřejný zájem? A neměl by tým Google v ČR spíše považovat za veřejný zájem pravdivé informování české veřejnosti, tj. zveřejňovat pravdivé informace?

Možná by také bylo zajímavé zjistit, zda by společnost Google tak „statečně“ pohrdala soudy i v USA, zda by se i tam odvážila zveřejňovat něco, co je v zjevném rozporu s pravomocnými rozsudky amerických soudů. Doufejme, že tedy alespoň v USA firma Google dodržuje platné zákony a nepovažuje tam za veřejný zájem pohrdat soudy tak, jak to tým Google nyní činí v Čechách.  Protože jinak bychom mohli již pouze pronést marné přání „Bůh ochraňuj Ameriku“!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama