ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2015 12:23:44

Hejtman M. Petera: Projekt Toulava je pěkným příkladem nadregionální spolupráce

Hejtman M. Petera: Projekt Toulava je pěkným příkladem nadregionální spolupráce

Příležitostí, jak propagovat méně známá místa a zvýšit povědomí o turistických možnostech v méně navštěvovaných místech, jsou podle hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery nadregionální projekty propagace cestovního ruchu.

Jedním z dobrých příkladů perspektivní propagace je vznik turistické oblasti Toulava.

„S projektem jsem se seznámil vloni během návštěvy ve sportovně rekreačním areálu Monínec u Sedlce – Prčice. Podobně jako Monínec, také turistická oblast Toulava spojuje dva kraje – Středočeský a Jihočeský. Na vzniku Toulavy mě nejvíce zaujala skutečnost, že s iniciativou přišli lidé zabývající se cestovním ruchem. Přeji Toulavě a lidem, kteří projekt rozvíjejí, aby se jim jejich záměr podařil a stal se příkladem spolupráce sousedních regionů,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Toulava se rozprostírá od Sedlčanska po Bechyňsko, od Mladovožicka po Milevsko a zaujímá i okolí Tábora. „Toulavu jsme stvořili proto, abychom sjednotili rozmanité území uprostřed Čech a zasadili se o zachování zdejšího kraje, do něhož by se lidé mohli vracet i za desítky let,“ vysvětluje Jaroslav Krejčí, který před 20 roky inicioval rozmach areálu Monínec a nedávno stál také u zrodu Toulavy. „Naším cílem je přilákat návštěvníky a nabídnout jim pestrý program. Spolupracujeme s obcemi a městy a také s podnikateli v cestovním ruchu, agroturistice a dalších oborech,“ doplnil Krejčí.

Hejtman Miloš Petera si velmi váží úsilí zakladatelů turistické oblasti Toulava a je připraven podle svých možností projekt podpořit. „Podobné projekty jsou velkým přínosem pro rozvoj regionů. Přeji Toulavě mnoho úspěchů. Vím, jak je složité přilákat návštěvníky. Středočeský kraj může projekt podpořit například tím, že se postará o zkvalitnění dopravní infrastruktury. S Jihočeským krajem usilujeme například o dostavbu dálnice D3,“ řekl hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama