doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2015 16:07:00

Každý má tu svou, Putin Komsomolskou

Každý má tu svou, Putin Komsomolskou

Připadám si jako ve filmu pro pamětníky. Ale alespoň nemusíme mládeži vysvětlovat, jak vypadala sovětská propaganda, mají to jako přes kopírák naživo: za útok na Charlie Hebdo mohou Američané.

Hned po atentátech se v Komsomolské pravdě a na televizní stanici LIFE NEWS objevil analytik Alexej Martynov, šéf moskevského Mezinárodního institutu pro nové státy, který byl založen po ruské invazi do Gruzie v roce 2008. Náplň práce tohoto institutu tvoří mimo jiné promo oblastí Abcházie a Jižní Osetie, které Rusko odebralo Gruzii.

Alexej Martynov nám v ruských médiích sdělil, že za útoky na Charlie Hebdo stojí Spojené státy. Zatímco oficiální tiskové zprávy Kremlu útoky odsoudily, sociální sítě a Putinem živená média rozvíjejí konspirační teorie o sto šest. V tom se nápadně shodují s tvrzeními některých muslimských předáků, kteří ovšem za útoky vidí nejen USA, ale navíc i Mossad, což si Moskva zatím nedovolí. Moskva tedy argumentačně podporuje islamistické extrémisty, to něco vypovídá o tom, do jaké míry kdo sdílí naše západní hodnoty tolerance, lidských práva a svobody.

Máme tedy studenou válku ve verzi 2.0. Smutná na celé věci je krátkozrakost. Země jako Rusko, Evropa a USA by v otázce boje proti terorismu měly maximálně spolupracovat a ne si ukazovat svaly a být nejednotní, protože v boji proti islamistům hrozí všem uvedeným zemím zásadní konflikt a škody.

Rusko se Evropě v posledních deseti letech vzdálilo nejen politicky, ale i geograficky. Jako když se v období Křídy rozdělila Pangea, kontinent odplouvá a vyvíjejí se na něm izolované druhy fauny a flóry. Špatná zpráva pro Evropu, dobrá zpráva pro islamistické teroristy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama