ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2015 22:03:46

Vždyť je to jen prezident

Vždyť je to jen prezident

Shodou okolností jsem měl možnost s prezidentem po jeho návratu z návštěvy Pardubického kraje mluvit a řeč byla i o tomto tématu.

Samozřejmě neměl na mysli fyzicky handicapované děti, ale pro jeho odpůrce a pro pražskou kavárnu to byla zase další vítaná příležitost, jak se na prezidenta znovu vrhnout.

Prezident Miloš Zeman na své nedávné cestě po Pardubickém kraji při návštěvě ústavu v Brandýse nad Orlicí řekl: „Děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, by neměly být umísťovány do tříd s nehandicapovanými žáky. Protože je to neštěstí pro oba.“

Česká televize 4.2.2012 odvysílala v televizních novinách tuto zprávu:

"Zásadně nesouhlasíme s integrací a inkluzí žáků ze základních škol praktických do běžných tříd základních škol, pokud nejsou vytvořeny dostatečné materiální a personální podmínky pro úspěšné začlenění dětí se speciálními vzdělávacími potřebami," stojí v petici, kterou iniciovali učitelé z litomyšlské základní školy a k níž se podpisem připojilo 18 tisíc učitelů a rodičů. "Je nutné si uvědomit, že inkluze je pro některé žáky i z odborného hlediska nevhodná a pro tyto děti nejsou na běžných základních školách vytvořeny předpoklady pro vzdělávání podle jejich schopností."

Viceprezident Sjednocené organizace slabozrakých Rudolf Volejník se v tiskové zprávě ze dne 16. ledna t.r. vyjádřil: „Prezidentova zdrženlivost, pokud jde o stoprocentní správnost inkluzivního vzdělávání zdravotně postižených dětí, má jisté racionální jádro“.

Shodou okolností jsem měl možnost s prezidentem po jeho návratu z návštěvy Pardubického kraje mluvit a řeč byla i o tomto tématu. Samozřejmě neměl na mysli fyzicky handicapované děti, ale pro jeho odpůrce a pro pražskou kavárnu to byla zase další vítaná příležitost, jak se na prezidenta znovu vrhnout. Je zajímavé, že odborní pedagogové v ústavu v Brandýse nad Orlicí jsou s prezidentem ve shodě, ale  „odborníci“ na speciální pedagogiku z Českého rozhlasu, České televize a části médií to vidí jinak. Nicméně proč ne. Každý nemůže rozumět všemu, každý nemůže navštívit ústav pro handicapované děti a stejně tak každý nemá možnost hovořit s jejich rodiči a pedagogy. Prezident ale tu možnost měl a vyjádřil se. Je velmi zvláštní, že ti, kteří s jeho názorem měli odborný problém na místo toho, aby požádali o upřesnění jeho výroku, tak spustili další kolo mediální štvanice. Ale což, zase o tolik nejde. Vždyť je to jen prezident a co je to proti vejcím po něm házeným na státní svátek!


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama