Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2015 0:46:33

Pane Hradílku – neprovokujte – a to ani policii!

Pane Hradílku – neprovokujte – a to ani policii!

Včera, v sobotu 24. ledna 2015, se v 19,00 hodin objevila na serveru „Aktuálně.cz“, jako hlavní zpráva dne „reportáž“ jakého-si Ludvíka Hradílka.

 

Titulek zprávy hlásá „Pražské NE Putinovi. Fotky z demonstrace proti agresorovi“. V podtitulku se pak uvádí: „Reportáž Ludvíka Hradílka: Několik desítek lidí se pokusilo poslat vzkaz z lidských těl do Kremlu. Než mě odvezla policie, podařilo se složit jen ten nejkratší vzkaz: NO“.

Dále následuje několik, rádoby reportážních fotografií s popiskem, z nichž vyplývá, že se jaká-si skupinka, jakých-si provokatérů, kteří zřejmě nemají co na práci, nudí se a chtějí na sebe upozornit, sešla na Staroměstském náměstí v Praze, aby tam zorganizovala demonstraci proti Vladimíru Putinovi.

To, jakou měla tato akce podporu obyvatel Prahy je vidět i z těchto fotografií, které přesně vyjadřují i názory občanů celé České republiky, neboť Staroměstské náměstí bylo takřka prázdné a hlouček zájemců zde čekal pouze na Pražský orloj. Tím bychom mohli tuto ubohou akci jakých-si „pačesatých“ provokatérů uzavřít, nebýt ovšem „duchaplných“ podtitulků pana Ludvíka Hradílka, který pod svými fotografiemi, aby je vůbec mohl prodat, mimo jiné, uvádí: „Oslavují Ukrajinu“ (rozuměj těch pár tzv. „demonstrantů“), „Nemají rádi Putina“ ( dtto), „Organizátoři jsou označeni čísly“ (jak je vidět, organizátorů je skoro víc než demonstrantů“), „Rozdávají demonstrantům modré a žluté papíry“ (zřejmě jako minule červené karty proti prezidentu Zemanovi), „Na věži se pokouší koordinovat skupinu návodčí“ (opravdu fešák, hotový Drupi – vlastním jménem Giampiero Anelli), „Z tohoto materiálu dlouhý nápis nevznikne“ (to opravdu ne, bylo tam přesně 72 osob, včetně nic netušících turistů), „NO, to bude asi anglicky“ (jak jinak, když to organizují anglicky mluvící země, které potřebují, aby tomu rozuměli i v USA, že?), „Pomůžeme si obrázkem“ (rozvinuli „plachtu“ Stalina s hlavou Putina a knírem Hitlera, (jak vtipné, že?!?), „Je to jasné“ komentuje Hradílek a dodává „Ještě vybarvit“ (hlupci zvedají modré a žluté papíry, které předtím dostali od organizátora) a fotoreportér vítězoslavně dodává „Tak je to dokonalé“. Ano, několik desítek hlupců, kteří si nevidí ani na špičku svého nosu tady provokují Putina a zřejmě si přejí, aby se Česká republika stala centrem bojiště III. světové války. Nebo si to ve své naivitě neuvědomují?

Hradílek si dále stěžuje: „Demonstranty narušovala skupinka s ruskými vlajkami“ a dodává: „Připadalo jim, že imperátor není dostatečně důstojný“. Dále si fotoreportér stěžuje: „Narušitelé ohlášené demonstrace zůstali policií nepovšimnutí“. „Byli (rozuměj: policisté) opakovaně žádáni, aby demonstranty oddělili“ a hrdinně dodává: „I já sem aktivisticky požádal o oddělení demonstrantů. Byl jsem vyzván k předložení občanského průkazu. Bez udání důvodu, jen podle zákona o policii. Opakovaně jsem odmítl“.

Hrdě „fotoreportér“ konstatuje: „Odvezli mě houkačkou do Bartolomějské, kde mi nasadili pouta a dvě a půl hodiny zkoumali můj občanský průkaz. Omlouvám se čtenářům za zpoždění“. V závěru tohoto „paskvilu“, kterému na serveru „Aktuálně.cz“ zřejmě říkají ¨hodnotná reportáž, ještě serverem placený „fotograf“ Hradílek uvádí: „Píší mi organizátoři: - V článku z dneška je nesprávná informace. Ještě se nám podařilo sestavit nápis LIAR a pak hlavně srdce“. Hradílek odpovídá: „Nakonec se omlouvám organizátorům“.

Chudák. Nasadil vlastní život, aby mohla tato fotoreportáž vzniknout. Chtěl ukázat lidu této země, jak je dobrý, ale udělal ze sebe pitomce a nakonec za jeho neúspěch může policie. A slavný server www.aktuálně.cz, který jsem až do dnešního dne považoval za seriózní, mu tento „paskvil“ uveřejnil a tedy i proplatil. Neuvěřitelné!

Nechal bych to bez dalšího komentáře, ale aby se další obdobný případ neopakoval, si dovoluji několik poznámek na závěr:

1/ Kdybyste, pane Ludvíku Hradílku, takto jednal ve Spolkové republice Německo, ve Francii či Itálii, byl byste od tamních policistů bit jako žito a v USA by vás klidně i zastřelili, takže si nestěžujte na Policii České republiky, která s Vámi jednala doslova „ v rukavičkách“.

2/ Uvědomte si laskavě, pane Hradílku, že  podle ustanovení § 63 odst. 2 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky jste byl povinen prokázat svoji totožnost a pokud jste to, jak zde sám uvádíte opakovaně odmítl, byl jste zcela v intencích citovaného zákona předveden k provedení úkonů ke zjištění vaší totožnosti, což může někdy klidně trvat i 24 hodin. Chápete to, a nebo toho nejste schopen?

3/ Buďte rád, že prověřování vaší totožnosti trvalo pouze dvě a půl hodiny a hlavně, že jste v České republice, tedy v zemi, kde se policie (rozuměj: Policie České republiky) řídí zákony, neboť v řadě jiných zemí, byste dopadl daleko hůř.

4/ 99% občanů České republiky Vám děkuje za tuto fotoreportáž, která zcela jasně ukazuje, co si normální občané myslí o akcích tohoto a podobného typu, kde různí hňupové, kteří nemají co na práci, terorizují ostatní občany, byli by schopni zavdat příčinu k vypuknutí jaderné války, ale i ti, kteří např. i v zájmu ochrany několika konipasů či žab, blokují stavbu dálnice, v důsledku čehož nemohou maminky s dětmi přejít ani ulici ve své obci, praskají tam rodinné domy v dunění kamionů a umírají lidé. O tom přemýšlejte!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama