Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2015 4:31:00

Euforii v Řecku může brzy vystřídat povolební kocovina

Euforii v Řecku může brzy vystřídat povolební kocovina

Předseda Výboru pro evropské záležitosti PS PČR a poslanec KDU-ČSL Ondřej Benešík respektuje vůli řeckých voličů, kterou vyjádřili v nedělních parlamentních volbách.

„Podle průzkumů veřejného mínění bylo vysoce pravděpodobné, že v Řecku zvítězí populistická levicová strana Syriza. Je otázkou do jaké míry je tato strana schopna naplnit očekávání svých voličů,“ konstatuje Ondřeje Benešík, který dále upozorňuje na skutečnost, že jedním z hlavních předvolebních slibů Syrizy byla změna podmínek pro splácení řeckých dluhů. „Parametry ekonomické stabilizace řecké ekonomiky a splácení dluhů jsou předmětem vícestranných dohod. Proto se bude muset Syriza o jakýchkoliv změnách dohodnout s ostatními stranami těchto dohod,“ připomíná Benešík.

Syriza vznikla jako protestní politické hnutí v souvislosti s nutnými úspornými a reformními opatřeními v Řecku a bude otázkou, do jaké míry ji vládní odpovědnost a ekonomická realita donutí korigovat předvolební sliby a zda vůbec Syriza zůstane do budoucna jednotná. „V současnosti můžeme v Řecku pozorovat euforii příznivců vítězné strany, která ovšem může být brzy vystřídána povolební kocovinou, což může mít dopady na EU jako celek,“ varuje Ondřej Benešík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama