Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2015 22:22:00

Vítězství Syrizy pokládám za očekávané

Vítězství Syrizy pokládám za očekávané

Komentář premiéra Bohuslava Sobotky k výsledkům parlamentních voleb v Řecku.

 Chci pogratulovat straně Syriza a jejímu předsedovi Alexisovi Tsiprasovi k vítězství v řeckých parlamentních volbách a k dnešnímu pověření sestavením nové řecké vlády. Těším se na spolupráci v rámci Evropské unie v zájmu podpory hospodářského růstu, zaměstnanosti, posílení investic a evropské konkurenceschopnosti.

Doufám, že silná podpora, kterou Řekové straně Syriza vyjádřili, povede k ukončení společenské krize v Řecku a obnovení důvěry občanů v tamní politickou scénu. Pevně také věřím, že se nové vládě podaří najít cestu, která potvrdí soudržnost Evropské unie i eurozóny. Vítězství Syrizy pokládám za očekávané a vzhledem k tamní sociální situaci i za očekávatelné. Řekové ve volbách vyjádřili nespokojenost se škrty a hlubokým hospodářským poklesem, učinili tak demokratickou cestou a jejich rozhodnutí je třeba respektovat.

Nyní je důležité, aby Syriza dokázala skloubit novou solidárnější politiku s reformami a udržením Řecka v záchranném programu a eurozóně, což nebude v žádném případě jednoduché a bude vyžadovat velkou vůli k jednání a kompromisu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama