Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2015 20:15:00

Mám obavy, že SYRIZA nebude moci dostát svým předvolebním slibům

Mám obavy, že SYRIZA nebude moci dostát svým předvolebním slibům

Předsedové parlamentních výborů pro evropské záležitosti přivítali 1. místopředsedu Evropské komise

Předseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík a předseda senátního výboru pro záležitosti EU Václav Hampl se dnes setkali s 1. místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem na jednání, jehož programem byl pracovní program Evropské komise. Diskuse se však dotkla i aktuálního dění v Evropě.

Václav Hampl ocenil F. Timmermanse jako velice praktického člověka, se kterým se shoduje především na tom, že Evropská unie je příliš byrokratická a že je třeba zjednodušit její administrativu především s ohledem na malé a střední podniky.

Jedním z témat diskuse byly také víkendové volby v Řecku, jejichž výsledek může mít vliv na EU, zejména státy eurozóny. „Řecko patří k zemím, které měly a mají zásadní ekonomické potíže, a řecké volby tak mají dopad do celé Evropské unie,“ uvedl na začátek Ondřej Benešík. S 1. místopředsedou EK se shodli na tom, že nová řecká vláda bude mít velký problém s plněním předvolebních závazků: „SYRIZA chce znovu otevřít vyjednávání o parametrech ekonomické stabilizace Řecka. Ke změnám uzavřených dohod je ovšem třeba souhlas všech zúčastněných stran. Mám proto obavy, že SYRIZA nebude moci dostát všem svým předvolebním slibům, což může vést k další deziluzi řeckých voličů a ovlivnit stabilitu celé EU,“ uzavřel Benešík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama