Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2015 20:57:00

Peníze investované do BIS jsou jako vyhozené oknem

Peníze investované do BIS jsou jako vyhozené oknem

Sobotkova vláda hodlá v tomto roce posílit rozpočet českých bezpečnostních služeb (BIS a dvou dalších) až o 1,5 miliardy korun navíc.

Důvodem k tomuto navýšení rozpočtu jsou prý zvýšená bezpečnostní rizika. A v médiích se nyní objevují také informace o tom, že ministerstvo obrany v tomto roce chystá investice za deset miliard korun.

Jako bývalý předseda vlády dobře vím, že jakékoli peníze investované do bezpečnostních služeb (BIS i dalších) jsou prakticky vyhozené oknem. V době, kdy je třeba řešit v první řadě sociální problémy širokých vrstev, je hloupost navyšovat rozpočet bezpečnostních služeb nebo nakupovat nové vrtulníky, jak plánuje ministerstvo obrany. Například zálohové výživné, proti kterému vystupuje A. Babiš, by českým občanům, přesněji jedné z příjmově nejohroženějších skupin – rodičům samoživitelům a jejich dětem – pomohlo zajistit o něco klidnější existenci, než dokážou zajistit bezpečnostní služby s jakýmkoli rozpočtem. Přitom zálohové výživné by státní rozpočet v běžném roce přišlo na 30 až 40 milionů korun, přičemž by byla zajištěna splatnost jisté části těchto peněz.

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama