Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2015 5:28:00

Vedení křížových výprav proti IS je špatný nápad

Vedení křížových výprav proti IS je špatný nápad

Na vzpomínkové akci k 70. výroční osvobození koncentračního tábora v Osvětimi vyzval M. Zeman ke společné mezinárodní vojenské akci proti Islámskému státu (IS).

Účastnit by se podle něho měli všichni stálí členové Rady bezpečnosti OSN. K účasti boje proti IS vybídl i další státy celého světa.

Souhlasím s M. Zemanem, že je třeba IS porazit, ale jsem proti jakýmkoli křižáckým tažením, kde by „křesťanské“ státy bojovaly proti IS. Takový nápad považuji za hloupost. Řešení situace bych nechal na vojenských silách muslimských států Arabského poloostrova.

Myslím si, že správnou cestou je logisticky a materiálně podporovat syrskou i iráckou armádu a podporovat také Kurdské (či další) dobrovolníky, kteří bojují proti IS, tak aby bylo možné podnikat na pozice IS také efektivní pozemní útoky.

Západ by měl co nejrychleji změnit pohled na B. Asada, opustit chimérické nápady o vytvoření protiasadovské opozice, která by bojovala s IS (a která neexistuje), a také poněkud vylepšit vztahy s Teheránem, tak aby íránští dobrovolníci pomohli s pozemními útoky na pozice Islámského státu v Iráku.

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama