Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2015 8:20:00

Zbývají tři týdny do předložení žádostí o dotace

Zbývají tři týdny do předložení žádostí o dotace

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová apeluje na žadatele o národní dotace na blížící se konec platnosti výzev, na které vymezilo ministerstvo celkem 219 milionů korun. Zbývají ještě tři týdny do podání žádostí.

„Výzvy jsou otevřeny do poloviny února, žadatelé by však neměli podcenit čas určený na přípravu projektu,“ uvedla Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj.
Až o 20 tisíc korun na bytovou jednotku si mohou požádat vlastníci bytů a domů, kteří v domě mají škodlivé olověné rozvody vody. Podle odhadu ministerstva se v současné době jedná až o 5 % domů v ČR, nejvíce v lokalitách s větším množstvím domů postavených do roku 1960. Výměnu olověných trubek lze financovat z programu Podpora bydlení pro rok 2015.

Pro obce jsou z tohoto programu připraveny až čtyři miliony korun na regeneraci veřejného prostranství panelových sídlišť. Pokud obce zasíťují pozemky pro výstavbu bytů a rodinných domů, mohou pak získat 50 tisíc korun na jeden postavený byt.

Na obnovu a rozvoj venkova MMR rozdělí 80 milionů korun. Vítězové soutěže Vesnice roku mohou získat až 80 % nákladů například na rekonstrukce radnic, kulturních zařízení, zeleně nebo místních komunikací. Malým obcím do tří tisíc obyvatel MMR poskytuje až 400 tisíc korun na výstavbu dětských hřišť, kluboven a dalších akcí, které budou sloužit dětem a mládeži v obci. Na spolupráci obcí při rozvoji venkova je určeno až 200 tisíc korun pro obec.

MMR také financuje bezbariérové úpravy v budovách městských úřadů a v domech s pečovatelskou službou. O dotaci můžou žádat výhradně obce do výše 50 % nákladů akce. Nevládním neziskovým organizacím MMR proplatí 100 % nákladů na nákup eurozámků a euroklíčů, které pomáhají zajistit osobám se sníženou schopností pohybu dostupnost veřejných sociálních zařízení, výtahů a schodišťových plošin.

Na rekonstrukci/vybudování odpočívadel, zázemí pro pěší a cyklisty, zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu nebo vytvoření navigačních systémů pro turisty je možné získat peníze z programu Cestování dostupné všem až do výše 50 % výdajů akce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama