ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2015 9:51:18

Zdice mají novou lávku a chodník pro návštěvníky lesoparku

Zdice mají novou lávku a chodník pro návštěvníky lesoparku

Turisté, kteří navštíví lesopark ve Zdicích na Berounsku, se mohou těšit na novou lávku pro pěší a půlkilometrový chodník.

 

„Dotace 5 milionů korun ze středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství pomohla zvelebit lesopark. To jistě ocení nejen místní, ale i turisté,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD), který se zúčastnil slavnostního předání lávky a chodníku do provozu.

Projekt s názvem „Obnova lesoparku Knihov - II. etapa - lávka pro pěší“ je další částí rozsáhlého projektu, který má za úkol upravit lesopark tak, aby ho mohli využívat dospělí i děti. Za celkem 5,9 milionu Kč byla postavena lávka, chodník podél lesoparku a výřez starých stromů a výsadba nových dřevin.

První etapa, jejíž náklady byly 2,3 milionu Kč a kraj ji finančně podpořil částkou 1,9 milionu Kč, řešila úpravu cest v nesnadném zalesněném terénu. Nové orientační tabule informují návštěvníky o historii vrchu i současnosti Lesoparku Knihov. Paseky a mýtiny byly osázeny na ploše 2,55 hektarů.

Ukončena je i třetí etapa, která je spolufinancovaná z evropských peněz. Instalovalo se nové osvětlení a lavičky, postavilo se dětské hřiště a vznikly další stezky, například pro děti Tyršova stezka, za celkem 2,2 milionu korun.

Nyní Zdice připravují žádost o dotaci ze středočeských fondů na závěrečnou čtvrtou etapu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama