František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2015 19:29:54

Prahu je třeba podpořit - vydírání firem samospráva neustupuje!

Prahu je třeba podpořit - vydírání firem samospráva neustupuje!

Zvláště pokud si situaci, která jim vydírat umožňuje, kdysi připravily za spoluúčasti neschopných nebo naopak všehoschopných politiků. Ano, hovořím o OPENCARD.

To, že jde pro Prahu o ekonomicky zpackaný projekt, není sporu. To, že nefunguje ani tak, jak měl, není taky sporu. To, že pro firmu to byl zlatý důl, není taky nutno pochybovat. Kdo to tedy odnesl, je hlaní město Praha a její občané - dostali se do spárů firmy, které nejde o projekt, ani o jeho dobré jméno, ani o tento svůj výstavní štít, ani o dobré vztahy s Prahou jako hlavním městem  -  v dnešním rozhovoru pro Český rozhlas zástupce firmy mající v rukou OPENCARD jednoznančně potvrdil, že jde jen a jen, jak jinak o prachy. Nic proti tomu - firmy jsou o toho, aby vytvářely zisk, a za svou práci dostaly slušně zaplaceno. To není nemorální, ale naopak normální. Ovšem za solidní práci a na základě morálních smluv.

Vytvořit ale situaci, kdy politikové Prahy jsou v koutě, z něhož budou muset sypat další miliardy jedné firmě, protože druhá to toho už vstoupit nemůže, a funguje-li to vše, jak funguje - tedy nefunguje, a hovoří-li zástupce této firmy arogantně do rozhlasu, že Praha bude buď platit, nebo projekt zkrachuje (to na tomto projektu a jeho dobrém jménu jeho tvůrcům opradu nezáleží?), nebo si koupí kódy, jistě za neuvěřitelnou sumu.... prostě vydírání jako blázen....

V tom okamžiku by nová primátorka měla odvážně povstat, a říct - vážení zástupci firmy, vydírat se nedáme, a pokud to naši předchůdci tak zpackali, a bohužel za chyby se platí, my odepíšeme, co to stálo, a vaši firmu pošleme tam, kam patří. A protože je to poprvé v historii Prahy dáma, postačí takto - muž by to mohl říct i více od plic, a bylo by to patřičné.

Stůjme proto tentokrát i my mimopražští za Prahou, aby ukázala, že samopráva se nedá donekonečna vydírat, a tu firmu, která si myslí, že vydělá buď na nemravném pokračování už dříve nemravné smlouvy (protože to tak tehdy kdysi vymysleli), nebo na prodeji kódu, takže jen čeká, odkud se jí ty peníze přisypou, poslala tam, kam patří. I s její slavnou opencard. Každý jiný krok bude vítězstvím firmy, ne zdravého rozumu a dobrých mravů v obchodních vztazích.

A samospráva, která je základem tohoto státu, získá na respektu. A kdo jiný by měl jít příkladem, než samo hlavní město Praha? Najděte k tomu odvahu, zastupitelé Prahy, a seberte firmě naději na to jediné, o co jí v celé věci šlo - naději na další peníze vašich občanů.

A Praha se bez této slavné karty jistě obejde. A možná se jí i uleví! Protože k tomu získá velký bonus - sebeúctu. I o tu se totiž dnes hraje.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama