JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2015 8:22:00

Za prací ministryně Válkové nejsou vidět žádné hmatatelné výsledky

Za prací ministryně Válkové nejsou vidět žádné hmatatelné výsledky

Tisková zpráva k roční činnosti ministerstva spravedlnosti pod vedením Heleny Válkové

Je tomu jeden rok od jmenování vlády Bohuslava Sobotky a zároveň od uvedení Heleny Válkové do čela ministerstva spravedlnosti. Jako bývalý ministr tohoto resortu bych se proto rád v tento výroční den vyjádřil k činnosti ministerstva v posledních dvanácti měsících.

Bohužel z mého pohledu nejsou za prací paní ministryně Válkové a jejího týmu vidět žádné hmatatelné výsledky, které by mohla společnost ocenit.

Téměř všechny dosavadní návrhy a nápady, jež z ministerstva vycházejí a stávají se předmětem laických i odborných debat, vyvolávají značné kontroverze a pochybnosti. Za zmínku v tomto smyslu stojí nepochybně nepromyšlená a neprodiskutovaná novela občanského zákoníku, která vychází spíše než z odborné analýzy aplikace zákona z osobních předsudků náměstka Pelikána, anebo návrh zákona o státním zastupitelství, který se zcela odvrací od zásad a principů předchozí verze připravené za mého působení v čele resortu, posiluje vliv politiků na soustavu žalobců a činí z nejvyššího státního zástupce jakousi informační ústřednu ministra spravedlnosti.

Pozitivně nelze hodnotit ani personální politiku ministryně Válkové, když během deseti měsíců vyměnila v důsledku vzájemných sporů své tři nejbližší spolupracovníky.

Nelze tedy jinak než doufat, že se situace na ministerstvu spravedlnosti v nadcházejících měsících zlepší. Vzhledem k dosavadnímu vývoji jsem však k tomu bohužel velmi skeptický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama