Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2015 11:42:38

Jsou sankce efektivní?

Jsou sankce efektivní?

Parlamentní shromáždění Rady Evropy podpořilo dialog, ale ponechalo některá omezení poslancům ruské delegace.

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PS RE) se kromě humanitární situace na Ukrajině, důsledků teroristického útoku v Paříži, zabývalo a diskutovalo na svých výborech, frakcích a plénu také o pověřovacích listinách ruské delegace v souvislosti se stávající situací na Ukrajině.

Drtivá většina poslanců se rozhodla ratifikovat pověření ruské delegace a odmítla její vyloučení z této instituce s ohledem na nutnost podporovat dialog. Zároveň se rozhodla pozastavit její hlasovací práva a zastoupení v řídících orgánech Parlamentního shromáždění jako odsouzení pokračujícího porušování mezinárodního práva v souvislosti s Ukrajinou.

PS RE se chce k této otázce vrátit na svém dílčím dubnovém zasedání a bude uvažovat o znovuobnovení těchto práv, pokud Rusko učiní výrazný a měřitelný pokrok směrem k realizaci požadavků shromáždění.

V této souvislosti bych byla ráda, kdyby také ukrajinská strana přispěla svým dílem k řešení této situace a dala přednost diplomatickým jednáním před čistě vojenským řešením a především, aby se podařilo potlačit projevy neofašismu a národnostní nesnášenlivosti, které prezentují některé politické síly na Ukrajině.

V loňském roce jsme si připomínali 100 let od zahájení 1. světové války, v tomto týdnu jsme si na mnoha místech v Evropě připomněli 70. výročí osvobození nacistického vyhlazovacího tábora Osvětim Rudou armádou, v letošním roce budeme slavit 70. výročí ukončení 2. světové války a já bych si moc přála, abychom na tyto pohnuté okamžiky dějin Evropy nezapomínali, hledali to, co nás spojuje a nevyhledávali to, co nás rozděluje...

Je bezpodmínečně nutné, abychom společně hledali efektivní řešení jakékoliv krize ohrožující mír v Evropě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama