Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2015 20:32:00

Američané by měli školit sebe. A za své

Američané by měli školit sebe. A za své

V čase, kdy se většina Čechů ztěžka nadechuje po masivním útoku předchozích pravicových vlád na jejich životní úroveň, chystá se naše vláda nasypat nějaké peníze do podivného projektu pod vznešeným názvem Centrum pro občanskou společnost.

To má pod taktovkou Američanů školit demokratické aktivisty především ze zemí východní Evropy, Ruska či Asie. Jen pro upřesnění: nemá jít o to, že by si američtí »experti na demokracii« pronajali kanceláře a zaměstnali pár lidí, kteří se budou údajně lidskoprávním tématům věnovat. Moc se toho o centru zatím neví, z dostupných informací ale vyplývá, že na něj přispějeme ze státní kasy a také mu levně poskytneme prostory v centru Prahy. Česká vláda je takové investice schopná v době, kdy v naší zemi probíhají potravinové sbírky pro lidi, kteří žijí na hranici chudoby (jen pro připomenutí, odhaduje se, že jich je milion a půl), v době, kdy se otevřeně mluví o tom, že mnozí rodiče mají problém platit svým dětem obědy v jídelnách či kupovat školní pomůcky…

Dalším paradoxem je role USA v tomto projektu. Dost možná by totiž podobné centrum v Evropě vzniknout opravdu mělo, jeho absolventi by ale měli být sami Američané a ti by pak přinášeli nově nabyté zkušenosti do své země. Vždyť i sám bývalý prezident USA Jimmy Carter měl poměrně nedávno pronést: „Amerika už není funkční demokracií.“ Centrum pro občanskou společnost bude otevřeno 19. února. Organizátoři by si měli přát, aby se na otvíračce neobjevil někdo, kdo by se jich ptal, kolik nás to bude stát a co to opravdu přinese. Obávám se ale, že by se tázající s bezobsažnou odpovědí (jaká jiná by také mohla být) spokojit nemohl.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama