Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2015 22:34:00

Volný pohyb služeb je jedním ze základních kamenů EU, neměl by být ohrožován

Volný pohyb služeb je jedním ze základních kamenů EU, neměl by být ohrožován

Komentář předsedy vlády B. Sobotky k německému odkladu platnosti tamního zákona o minimální mzdě v oblasti tranzitu

Vítám  rozhodnutí  německé  spolkové ministryně práce a sociálních věcí, že Německo  nebude prozatím v oblasti tranzitní dopravy kontrolovat dodržování ustanovení  nového  zákona  o minimální mzdě. Tato pravidla by měla zásadní dopady  na  české podnikatele, kteří v Německu v oblasti dopravy podnikají. Podle našeho názoru je toto ustanovení v rozporu s unijním právem. Současně by zakládalo další nerovné postavení zaměstnanců vůči OSVČ.

Česká  vláda  a  Ministerstvo  práce  a sociálních věcí učinily v této věci celou   řadu   kroků   na   bilaterální  úrovni.  Zároveň  jsme  s  dalšími východoevropskými  státy vytvořili koalici, jejíž úsilí s podporou Evropské komise  vedlo  Německo  k  zahájení procesu přezkoumání svého rozhodnutí ve světle  unijních předpisů. Pro Českou republiku, jako dlouhodobého zastánce hladkého  a férového fungování vnitřního trhu, je volný pohyb služeb jedním ze základních kamenů EU, který by neměl být ohrožován.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama