Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2015 18:08:00

Muslimové se musejí zbavit nenávisti a zloby k nám

Muslimové se musejí zbavit nenávisti a zloby k nám

Projev Tomia Okamury na demonstraci proti radikálnímu islámu.

 V sobotu jsem se vrátil z demonstrace PROTI ISLÁMU na Staroměstském náměstí v Praze, po které následoval pochod Prahou před budovu ministerstva vnitra. Média píší, že nás bylo jen 400, posuďte z fotografií sami kolik nás ve skutečnosti bylo! Děkuji Vám všem za podporu, za to, že jste přišli, a těším se na další setkání – bylo to skvělé odpoledne s výbornými a odvážnými lidmi.

Můj projev, který jsem na úvod demonstrace přednesl (jestli souhlasíte, prosím sdílejte):

Milí přátelé,

to první, co bych rád řekl na úvod, je přesvědčení, že důvod, proč jsme se tu sešli, není nenávist k jakémukoliv národu, ale prostý, obyčejný strach z ideologie, která v posledních letech šíří děs po celé planetě.

Vítáme v naší zemi každého slušného hosta, ať je jakékoliv rasy, národnosti a víry. Ale je zároveň potřeba zdůraznit, že demokratický stát funguje jen tehdy, když všichni jeho obyvatelé sdílí základní lidské i demokratické hodnoty a právní řád.

Žádáme, aby se naše země bránila cílenému pronikání nepřátelské ideologie, jejímž cílem je zrušení demokratických principů, na kterých dnešní Evropa stojí. Radikální islám je něco, co děsí i mnohé z těch, kteří se považují za muslimy. Je třeba říct, že doslovné dodržování učení islámu a islámského práva je neslučitelné s demokracií. Protidemokratické a protiústavní principy obsažené v náboženství islámu a v právu šaría dnes už i veřejně obhajují a propagují někteří čeští představitelé muslimských náboženských obcí.

Islám ve své doslovně vykládané podobě nařizuje boj s nevěřícími, drakonické vraždění nebo mučení souvěrců kamenováním či usekáváním končetin, potlačuje ta nejzákladnější lidská práva jako je rovnost nejen před Bohem, ale i před zákonem, principiálně odmítá svobodu projevu a svobodné myšlení, uzákoňuje nerovnost mužů a žen a nerovnost muslimů s nemuslimy.

Islámské učení hlásané v nereformované původní středověké podobě odporuje nejzákladnějším ústavním principům všech evropských zemí i všech zemí, které považujeme za civilizované.
Jeho šíření a propagace odporuje i našemu trestnímu zákonu, protože šíří nenávist, násilí a zcela prokazatelně směřuje k potlačování lidských práv a svobod.

Souhlasím s tím, že lidé mají být k sobě tolerantní. Ale to nejde jednostranně. Trvejme na tom, že tolerantní k nám musí být i muslimové. Oni se musí zbavit nenávisti a zloby vůči nám.  Jiná cesta není. Pokud se nadřazenosti a opovržení vůči nám nevěřícím zbavit nedovedou, pak ať žijí jinde – v zemi, která tyto hodnoty v uvozovkách bude sdílet. My je nejenže nesmíme sdílet – my je v takovém případě nesmíme ani tolerovat.

Musíme se postarat, aby se nejen české děti, ale i děti různých přistěhovalců nemohly infikovat nenávistnou ideologií, a to jakoukoliv. Řešením je to, že jim dáme dobrou školu, dobrou práci, že budeme bránit vytváření ghet, naučíme je ctít naše hodnoty a demokratické zřízení a že skutečně zamezíme propagaci nenávistných ideologií včetně doslovného poslušenství Koránu.

Problém v celé Evropě je v tom, že i ti, kdo se asimilovali do evropské společnosti a jsou bezproblémovými občany, tak posílají děti do muslimských náboženských škol, kde jsou i bez vědomí rodiny vedené k nenávisti a nadřazenosti vůči evropským hodnotám a evropské kultuře.

Brutální vraždy spáchané islámskými fanatiky v posledních letech ukázaly, že neútočí jen klasičtí kajdističtí džihádisté, ale v uvozovkách také prostí návštěvníci muslimské školy.

Buďme vděční za to, že česká společnost je většinově kulturně i národnostně stejnorodá, homogenní, a uchovejme ji takovou i nadále. Jen díky tomu zde nemáme etnické bouře, kdy imigranti ze zemí s odlišnou kulturou a jejich potomci rabují a vypalují celé městské čtvrti.

I samotní čeští muslimové upozorňují na nebezpečné muslimské radikály v České republice pohybující se hlavně na půdě muslimských náboženských obcí a nadací. Proto žádáme odpovědné orgány, aby jejich činnost nejen monitorovaly, ale také znemožnily. Žádáme vládu a Parlament, aby podpořili námi navrhované změny zákonů, které umožní rychle a účinně ukončit činnost skupin, které hlásají nenávist nebo potlačování lidských práv. Konkrétně je třeba upravit zákon o církvích, aby bylo možné rušit takové obce a sdružení, které šíří ideologie nepřátelské vůči demokracii a lidským právům.

Žádáme vládu i Parlament o podporu změny imigračních zákonů Evropské unie, abychom se lépe bránili nelegální imigraci, která se již nyní vymkla kontrole, a žádáme také o změnu štědrého evropského sociálního systému vůči přistěhovalcům, který je pro ně hlavním lákadlem.  Vždyť se náš zadlužený stát není schopen v současnosti postarat ani o naše vlastní občany, z nichž žije téměř dva miliony na hranici chudoby.

Vyzýváme vládu, státní zastupitelství, policii a soudy, aby začaly konat a přezkoumaly, nakolik je činnost muslimských náboženských obcí v České republice v souladu s českými zákony. Žádáme, aby státní orgány přezkoumaly a vyhodnotily, zda propagace některých tezí islámu a práva šaría neodporuje české Ústavě a zákonům, zda a nakolik je či není ohrožením pro demokratický systém, české občany a český stát.

Děkuji za pozornost a přeji Vám všechno dobré!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama