ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2015 7:26:50

Kocumová (ZpLK): Stav zdravotnictví - co už nevidím

Kocumová (ZpLK): Stav zdravotnictví - co už nevidím

Předně chci uvést, že jsem objektivně posoudil stav jednotlivých oblastí v resortu zdravotnictví, které jsou vždy podloženy fakty a skutečnostmi.

Pan hejtman na lednovém zastupitelstvu LK vyzval Zuzanu Kocumovou, aby v rámci poskytnutí finanční odměny (odstupné – přes 200 tis. Kč) připravila věcnou a argumentačně podloženou oponenturu. Bohužel se tak nestalo a místo přiznání osobního selhání manažerských schopností jsme se opět dočkali politických nářků, jak byla ZK jedinou odbornicí na zdravotnictví a jak většina zastupitelů, kteří hlasovali včetně zastupitelů Změny pro Liberecký kraj  pro její odvolání udělali životní chybu a přitom neváhá používat účelových lží.

Chápu, že tam kde nejsou argumenty nastupují spekulace a budu tedy reagovat věcně a ne jako ZK.

1)      Zubní pohotovost – doložení lži č.1  - zadávací dokumentace pro výběrové řízení  na dokumentu je velice snadné dohledat vznik tohoto dokumentu 16.12. a zahájení výběrové řízení bylo schválené usnesením rady na zasedání dne 13.1. (není tedy pravdou, že vše měla ZK připravené, navíc  do rozpočtu podpora zahrnuta ekonomickým odborem, protože jsem na zřízení této služby několikrát upozorňoval)

2)      Není pravda – první schůzka s vedením pojišťovny k problematice koronera dne 8.1.2015

3)      Heliport na letišti – žádné řešení nebylo předloženo na zasedání rady za celé dva roky a ani investiční oddělení nemá žádnou dokumentaci k záměru…ano, do rozpočtu byla akce zařazena na základě projednání s ředitelem ZZSLK.

4)      Opět na Libereckém kraji za dva roky není žádná dokumentace za na modernizaci stanoviště v České Lípě.  ZK se nesnažila ani odůvodnit manažersky špatné rozhodnutí o nerealizaci celého projektu dispečinku ZZSLK v objektu Neli, ale pouze jednoho patra.  Nyní tak musíme řešit tento problém novou dokumentací pro dokončení objektu Neli.

5)      Stanoviště v Rokytnici musel opravdu řešit náš obor, kterému nejsou lhostejné podmínky, ve kterých pracují lidé se ZZSLK.

6)      Rozvody v Nemocnici v České Lípě – opět za dva roky není žádný návrh řešení, dokumentace. Objednání Analýzy využitelnosti EPC projektu na řešení zdroje tepla, chladu bylo až na základě nabídky z 15.12. 2014. První nabídka na EPC od ČEZ zajištěna, také až po odvolání.

7)      Projekty – opět žádná argumentace selhání manažerského řízení a dostání zpoždění na projekty, které mají vliv na zdraví obyvatel až o 4 měsíce. Ke zpoždění došlo díky nezvládnuté koordinaci požadavků s jednotlivými řediteli zdravotnických zařízení a rozhodnutí o prodloužení projektů přišlo až v termínech dle mé zprávy.

8)      Zbytný majetek v Nemocnici v České Lípě – požadavek byl vznesen již při projednání hospodářských výsledků za rok 2013. Bohužel odsouvání řešení majetkové operace, která nás stojí další prostředky na její správu považuji opět za manažerské selhání ZK(ukládání cílů, jejich řešení a vyhodnocení).

Chápu, že ZK nepokračuje ve svých lžích při oponentuře materiálu, kterým se rozhodně nechlubím svými úspěchy jak tvrdí, ale kde konstatuji, které opatření a nápravy byly přijaty při mém pověřeném řízení ve spolupráci s resortem zdravotnictví.

Rozhodně v materiálu nekritizuji resort zdravotnictví a naopak chválím jejich spolupráci, kdy při využití potenciálu resortu a vedení zdravotnických zařízení mohlo být naše zdravotnictví ještě dál.

Spekulace závěrem si nezaslouží už ani komentář. Bohužel pohled do zrcadla a uznání svých chyb je u některých lidí nepřijatelné.

Má zpráva o zjištění v resortu zde: http://www.kraj-lbc.cz/Namestek-hejtmana-Marek-Pieter--predlozil--zastupitelum-zpravu-o-cinnosti-zjistenich-rizicich-a-opatrenich-v-resortu-zdravotnictvi--n270147.htm

Reakce Zuzany Kocumové zde: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Pieter-SLK-Stav-zdravotnictvi-jak-to-vidim-359724

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama