ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2015 14:32:58

Nebuďte nenažraní!

Nebuďte nenažraní!

Ostře se ohrazuji proti plošným požadavkům soudců na zpětné dorovnání platů.

Domnívám se, že vzhledem k poměrně silně zastoupenému počtu obyvatel, jejichž mzda se pohybuje na úrovni životního minima, je tento požadavek, který by státní rozpočet připravil až o 2mld korun, nehorázný.

Chápu argument neovlivnitelnosti, který předurčuje toto specifické povolání k nadprůměrným výdělkům, nicméně jsem přesvědčen, že plat začínajícího soudce nemusí začínat na 70-ti tisícovém platu. Obzvlášť pak ve chvíli, kdy jsou každému známé kauzy o nečinnosti určitých soudů a pomalém projednávání případů.

V současném sporu odsuzuji především hromadné podávání žalob soudců ještě před pondělním zasedáním vlády, která by o sporu mezi státem a justicí měla rozhodnout.

Kdo jiný, než představitelé spravedlnosti by měli jít příkladem, že se jakýkoli spor má primárně řešit dialogem na odborné úrovni.

Tuto reakci považuji za nepřiměřený nátlak, který soudcovské povolání degraduje.

Ing. Jan Veleba

Senátor a předseda SPO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama