Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2010 20:00:27

Škrty ve školství jsou vražedné

Škrty ve školství jsou vražedné

TZ, Marcel Chládek, 17.8.2010

Značně mě překvapil návrh na snížení platů nepedagogických pracovníků a vysokoškolských učitelů o 10 procent. Již tak nízké platy nepedagogických pracovníků dostávají další úder. Nižší platy vysokoškolských učitelů a škrty prostředků určených na základní výzkum jasně ukazují, jak to nová vláda doopravdy myslí s naším školstvím. To vše vláda dokresluje razantními škrty v provozních výdajích škol a na investicích.

 

Místo plnění slibů čeká školství tvrdá realita. Žádné investice do modernizace škol a na pomůcky. Učitelé  budou nadále provádět výklad látky na desítky let starém, vycpaném a opelichaném ptákovi, ale prostředky na nejdražší státní maturitu na světě nový ministr mile rád uvolní. Každý rok nové státní maturity bude stát 250 milionů, ano oněch 250 milionů letos vláda tzv. rozpočtové zodpovědnosti ušetří na modernizaci pomůcek ve školách.

 

 

Marcel Chládek, senátor P ČR za ČSSD a člen Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama