Mgr. Vladimír Puchalský

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2015 11:47:01

Přerov po letech vyvěsí vlajku Tibetu

Přerov po letech vyvěsí vlajku Tibetu

Po deseti letech bude v Přerově vyvěšena vlajka pro Tibet. Naposledy vlála červeno-bílo-modro-žlutá standarta na budově přerovské radnice 10. března roku 2005. O rok později se už tehdejší radní dohodli, že vlajku nevyvěsí – a to s odůvodněním, že ta

Současní radní si naopak odhlasovali, že vyvěšení vlajky podpoří – s tím, že i tento krok symbolizuje změny na přerovské radnici.

„Prostřednictvím mezinárodní kampaně „Vlajka pro Tibet“ připomeneme také v Přerově 56. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, které násilně potlačila armáda Čínské lidové republiky. Při krvavém střetu zemřel téměř milion Tibeťanů,“ vzpomněl přerovský primátor Vladimír Puchalský.

Česká republika se k této kampani připojuje pravidelně od roku 1996 – a například v loňském roce ji podpořilo šest stovek obcí, měst, městských částí, magistrátů a krajů. Také letos se už rozrůstá mapa měst, podporujících tuto formu protestu proti bezpráví.

Zdroj: Tisková zpráva magistrátu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama