ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2015 13:27:38

Hejtman Petera navštívil Říčany a jednal s jejich představiteli o plánech rozvo

 Hejtman Petera navštívil Říčany a jednal s jejich představiteli o plánech rozvo

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) si při své návštěvě Říčan u Prahy v úterý 17. února 2015 prohlédl Mlýnský rybník, který letos čeká zásadní rekonstrukce a odbahnění.

Město by v jeho okolí chtělo vybudovat také přírodní park a chce s krajem spolupracovat i při opravách frekventované Říčanské ulice, vybudování kruhového objezdu Kolovratská nebo vytvoření Solné stezky. Nejen o tom, ale i o dalších projektech ke spolupráci, jednal hejtman se zástupci města, kteří ho na návštěvu pozvali.  

„Říčany jsou hezké město, které se v posledních letech velmi dynamicky rozvíjí. Podobně, jako další sídla v okolí Prahy. Tento rychlý rozvoj samozřejmě s sebou přináší celou řadu problémů. Kraj například usiluje o to, aby bylo legislativně zajištěno, že nebude docházet k živelné individuální bytové výstavbě, aniž by pro nové obyvatele byla zajištěna potřebná infrastruktura. Máme samozřejmě zájem na tom, aby se občanům v Říčanech, podobně jako v ostatních místech ve Středočeském kraji, dobře žilo. Jsme připraveni spolupracovat na rozvojových projektech, například právě na výstavbě parku u Mlýnského rybníka. Rovněž jsme připraveni společně řešit dopravní problémy. Chceme také Říčanské podpořit i v jejich úsilí o protipovodňové zabezpečení města,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Zásadní součinnost se Středočeským krajem plánují Říčany především na poli projektů v oblasti dopravy, životního prostředí i školství. Jedná se o realizaci nových cyklostezek, parkovišť nebo protipovodňových opatření. Projekty se týkají i navýšení kapacit škol nebo vzdělávacích programů. Renovaci a zateplení potřebuje například i budova gymnázia, kterou vlastní kraj.

Hejtman své hostitele ujistil, že kraj pro letošní rok se stavebními úpravami, výměnou oken, zateplením fasády a půdních prostor objektu gymnázia počítá. „Předpokládané celkové náklady stavby činí přes 20 milionů korun. Zbývajících 9 milionů korun by mělo být pokryto dotací z Operačního programu Životní prostředí. V současné době je před ukončením veřejná zakázka na dodavatele stavebních prací,“ informoval Miloš Petera.


Zanedbané prostředí rybníku chce město předělat na park. Město v kooperaci s občanským sdružením SK Slunéčko plánuje postupně přeměnit okolí Říčanského potoka v úseku od rybníka až po ulici Kolovratskou na park "Pohodové údolí", který by poskytoval sportovní a odpočinkový prostor pro říčanské obyvatele. Rozšířit by se mohl i o plochu, kde nyní sídlí Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje (KSÚS). Město s krajem proto jedná o možnosti přemístění KSÚS do nevyužitého průmyslového areálu u Kolovratské ulice. Myšlenkou úpravy okolí tohoto rybníka a záměrem přesunutí provozních budov z centra města jsme se zabývali už po roce 1990,“ připomněl krajský zastupitel a bývalý zastupitel Říčan Pavel Posolda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama