Martin Říha

  • KSČM
  • Brno-střed
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2015 19:59:47

Jednání samosprávy Brna-střed bylo bouřlivé

Jednání samosprávy Brna-střed bylo bouřlivé

BRNO - Bouřlivé bylo jednání Zastupitelstva Městské části Brna-střed. Prý demokratická koalice novopečených politických hnutí umožnila zařadit do programu jednání pouze svoje návrhy. Návrhy politické opozice zařadit do programu "demokraticky" nepřipu

Občany požadovaný a účastníky připravený doprodej několika městských bytů podle platných Pravidel prodeje koalice opět stopla a tento bod vyřadila z projednávání samosprávy do zjištění, jestli tato Pravidla užívaná od r. 2007 jsou či nejsou protizákonná. Nepomohlo opoziční vysvětlování situace, že jde o doprodej bytů, které si nájemníci postavili na vlastní náklad. V ceně byl zohledněn jen prodej pozemků. Nepomohla ani interpelace občanů vůči šéfům radnice, kterou navrhl mezi body jednání opoziční zastupitel Martin Říha (KSČM). Koalice nepřipustila, aby občané vystoupili se svými podněty na počátku jednání zastupitelů zastupitelůBrna-střed. Chce si pořídit svůj nový jednací řád samosprávy, ve kterém prý požadavek občanů zohlední.
Komunistický zastupitel Martin Říha poukázal na skutečnost, že jednání bylo chaotické, navíc v časovém skluzu. Někteří zastupitelé na zasedání takřka usínali, protože trvalo do 23:15 hodin."Překvapilo nás vystoupení bývalého vedoucího Informačního centra, který upozornil na zneužití svého jména ve sdělovacích prostředcích v souvislosti ukončením činnosti tohoto Infocentra. Upozornil i na praktiky nového vedení radnice v personálních otázkách. Až mě zarazilo, jaké praktiky používá! Nad porušováním zákona vedením radnice Brna-střed a nad personálními změnami se pozastavil také předseda Kontrolního výboru zastupitelstva této městské části. Její samospráva proto dostala ke schválení revokaci usnesení o nezákonném rozdělení si odměn - a převahou koaličních hlasů bylo právní pochybení napraveno," podivil se nad divným počínáním vládců radnice, která zasahuje do života více než 80 000 obyvatel městské části, zastupitel Říha.
Součástí jednání byly interpelace zastupitelů, do kterých se zapojili i komunističtí členové samosprávy. Říha chtěl vědět, jak je to z černými stavbami na území městské části a jak se k nim bude postupovat v řízeních. Rovněž mladý komunistický zastupitel Jiří Hráček se ptal na mateřské školy a jak kdo řeší chybějící místa v nich.
(vž)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama