ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2015 16:18:44

Krajští zastupitelé schválili rozdělení dotací na sociální služby

Krajští zastupitelé schválili rozdělení dotací na sociální služby

Celkem 828 494 000 korun dostal od státu Středočeský kraj na podporu sociálních služeb pro rok 2015. Z toho 81 975 000 korun půjde na posílení platů pracovníků sociálních služeb.

 

 „V porovnání s loňským rokem jsme na letošek obdrželi na financování výdajů, které souvisejí s poskytováním sociálních služeb, o 57,1 milionů méně,“ upozornil hejtman Miloš Petera (ČSSD). Středočeský kraj vypsal na podzim 2014 na přidělení dotací samostatné dotační řízení a byla nastavena i jednotná metodika a pravidla jejich rozdělování.

V průběhu dotačního řízení obdržel kraj celkem 694 žádostí. Na základě jejich hodnocení bylo 653 žádostí v celkové hodnotě 1,2 miliardy korun doporučeno k finanční podpoře. „V průběhu minulého roku se mohlo ještě dvakrát žádat o peníze navíc, takže i když je letos částka, kterou jsme dostali, menší, měly by peníze na pokrytí služeb stačit a kvalitu by to nemělo nijak omezit,“ uvedla radní pro sociální služby Emilie Třísková (ČSSD).

Středočeský kraj z přidělených peněz od státu také převádí celkem 16 milionů korun jako rezervu na možnost financování sociálních služeb v letošním roce. Rozdělena bude mezi poskytovatele sociálních služeb v rámci mimořádného dotačního řízení, o kterém rozhodne opět Zastupitelstvo kraje na svém dalším jednání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama