prof. RNDr. František Vácha, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2015 14:38:00

Setkání starostů Jihočeského kraje

Setkání starostů Jihočeského kraje

V úterý 24.2. jsem se zúčastnil setkání starostů Jihočeského kraje v rámci Krajských setkání organizovaných Svazem měst a obcí.

Na programu byla celá řada zajímavých témat, která se dotýkají praktického fungování obcí a měst. Účast byla z řad starostů hojná, je vidět, že mají zájem o aktuální dění v legislativě, to samé se ovšem nadá říci o ostatních kolezích ze sněmovny....

Jako jedno z témat, o kterém se hovořilo bylo plánované přenesení agendy silničních správních úřadů na obce ORP, což by znamenalo zhoršení dostupnosti služeb veřejné správy pro občany. Kvůli povolení pro umístění kontejneru by musely dojíždět, často i desítky kilometrů, místo toho, aby si to vyřídili jako dosud na domovské obci. Prodal jsem proto v této věci pozměňovací návrh, který tomuto zabraňuje, ve čtvrtek 26.6. mi ho podpořil sněmovní Hospodářský výbor, takže nyní bude záležet na plénu sněmovny, jestli se zachová v intencích výboru.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama