Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2015 15:10:16

Park Rochus je důležitý zejména z pohledu oddychu občanů města

Park Rochus je důležitý zejména z pohledu oddychu občanů města

Problém investic v Parku Rochus je dlouholetým problémem vztahu radniční koalice a opozice.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Přitom jsem to byl já, kdo změnou zákona umožnil v roce 2002 převod tohoto bývalého cvičiště na město. Lze souhlasit, že tento 65 ha prostor je důležitý z pohledu zachování ceněné přírodní lokality a měl by proto sloužit zejména občanům města a nikoliv k megalomanským projektům. Vždyť je zahrnutý v NATURA 2000 a podle toho by měla revitalizace vypadat. Prioritně jako prostor pro oddych občanů Uherského Hradiště.

Sociální demokraté od samého počátku nesouhlasí se záměrem využití tohoto prostoru k výstavbě přírodního amfiteátru, parkovišť a muzea v přírodě tak, jak je dlouhodobě navrhováno. Z pohledu rozvoje cestovního ruchu tato investice, která v počáteční fázi stojí kolem 65 milionů korun, nepřinese očekávaný efekt a na druhou stranu přinese zbytečné zátěže pro životní prostředí i z pohledu života občanů města. Jsem přesvědčen, že celá lokalita by měla být zpřístupněna pouze pro pěší a cyklisty a měla by sloužit k procházkám a k rekreačnímu sportování.

ČSSD podporuje revitalizaci přístupových cest, dosazení zeleně, umístění orientačních tabulí či vybudování křížové cesty a stromořadí. Nicméně odmítá zbytečnou infrastrukturu, která má sloužit ke komerčním účelům, včetně budoucí výstavby muzea v přírodě. Pan starosta neustále opakuje, že v lokalitě bude pouze příroda a zase jen příroda, ale koalicí schválený projekt hovoří o něčem jiném. A skutečnost, že se dnes zatím neuvažuje o výstavbě slovácké dědiny je jen zástěrka a ústupek dvěma současným zastupitelům. Současné investice jsou nejen zbytečné, ale i neefektivní a ve své podstatě občanům města nepřinesou žádný podstatný užitek.

V této souvislosti si pouze dovolím poznamenat, že město plánuje v tomto roce hospodařit se schodkem 53 mil.Kč a v řadě ulic schází nové chodníky či komunikace. Na tyto akce údajně nejsou peníze, ale na jiné priority peníze existují. Jsem přesvědčen, že rozdělení celkového projektu na čtyři projekty má za cíl pouze pokračování v tomto nesmyslném projektu, ve kterém budou utopeny desítky milionů korun. Radniční koalice, ani pan starosta vůbec nehovoří o každoročních provozních výdajích, které město je nuceno vydávat na chod Park Rochus, o.p.s. a ani se nezmiňuje o dalších nákladech, které si vyžádá provoz budoucí infrastruktury a které budou hradit občané města ze svých daní.

Ing.Antonín Seďa

Předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama